XS
SM
MD
LG

Nevjerovatni Vasa Micić odveo Efes do odbrane titule i ponovo je MVP završnog turnira

Foto: Euroleague

Košarkaši Anadolu Efesa odbranili su titulu prvaka Evrope. Efes je u dramatičnom finalu savladao Real Madrid sa 58-57.

Real je bolje otvorio meč. Laso je izveo petorku koja je defanzivno potentna te su imali i sedam poena prednosti. Međutim, zahvaljujući Larkinu Efes je prišao na samo poen zaostatka. Efes je zahvaljujući Miciću došao do preokreta na startu drugog perioda. Međutim, Real je opet uhvatio odličan ritam. Imali su i sedam poena prednosti a sa +5 su otišli na odmor.

Treći period bio je veoma tvrd. Real je zatvorio reket, Efesa nije išao šut pa je Real došao trojkom Hange do +9. Plajs je uveo Efes u sjajan ritam te su do kraja trećeg perioda došli do -2. U poslednjem periodu vodila se velika bitka. Efes je uspio preuzeti vodstvo ali se Real nije predao. Na 34 sekunde do kraja, Efes je imao +1 i napad. Real je imao dva mala faula do bonusa i potrošio ih je za 17 sekundi. Odlučili su da se brane u poslednjem napadu i dobranili su se ali nije bilo vremena da naprave ništa i Efes je slavio.

Efes je do titule vodio Vasa Micić sa 23 poena te je kao i prošle sezone proglašen za MVP-a završnog turnira. Real je predvodio Tavares sa 14 poena i 11 skokova.