XS
SM
MD
LG

Bivši selektor mlađih selekcija Srbije novi trener niškog Radničkog

Sivić Novi Pazar zamenio Nišem; foto: LingLong tire Superliga

Nekadašnji trener Novog Pazara, Voždovca, Smedereva, Spartaka, Hajduka iz Kule, nekoliko klubova sa Farskih ostrva i iz Mađarske Tomislav Sivić novi je šef stručnog štaba Radničkog iz Niša, potvrdili su iz ovog kluba.

Subotički fudbalski trener Tomislav Sivić je vodio juniore, kadete i mladu reprezentaciju, a selekciju do 21 godine je uspeo i da odvede na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Sa Fudbalskim klubom KTE-Ereko iz Kečkemeta je 2011. osvojio nacionalni Kup Mađarske, a sa ekipom DVTK je osvojio Liga kup Mađarske i plasirao se u finale nacionalnog Kupa 2014. godine.

Prošle sezone je sa Novim Pazarom obezbedio opstanak u eliti, ali nije došlo do produženja saradnje.

55-godišnji stručnjak bi trebalo, prema ranijim najavama, da izvrši prozivku u ponedeljak, 6. juna ili dva dana kasnije, a destinacija na kojoj će se fudbaleri "Reala sa Nišave" spremati još nije poznata.

Radnički je osvajanjem četvrtog mesta u šampionatu Srbije izborio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Fudbalere Radničkog su prošle sezone vodila četvorica trenera - pripreme je započeo Nenad Lalatović, a nakon njegovog odlaska u inostranstvo, u klub vratio Stanković, koga je početkom septembra prošle godine zamenio Koković i na tom mestu se zadržao svega 20 dana. Došao je onda Radoslav Batak koji je ekipu predvodio do osvajanja četvrtog mesta i plasmana u Evropu.