Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022 Kladionica
XS
SM
MD
LG

Idemo mi svojim putem

Kada smo kretali sa portalom, prije pa gotovo jedne decenije, postavili smo sebi zadatak da budemo najčitaniji i najuticajniji sportski portal u Republici Srpsko, ali i među vodećim na prostorima Bosne i Hercegovine.

Te planove smo u potpunosti ispunili. Bez dileme smo na vrhu, što se Republike Srpske tiče.

Sa svim klubovima i sportskim radnicima imamo odličnu saradnju i svi žele da se ta saradnja nastavi, na obostrano zadovoljstvo.

Nije tajna, da nam šalju informacije iz svojih sredina i traže da objavimo, da ih pratimo. Naravno da to radimo, ali nikada na uštrb objektivnosti i poštovanja postulata profesije.

Imamo i sve više poziva iz Federacije Bosne i Hercegovine, a upravo zahvaljujući tome smo se pozicionirali u samom vrhu čitanosti i u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

Sigurno smo među pet portala po posjetama i čitanosti.

Sve to smo uradili jer smo u mnogim stvarima ispred ostalih portala. Nikada nismo i nećemo pristati na sportsko novinarsko žutilo. Mnogi na tome grade  svoju poziciju, mi ne. Naše opredeljene je bilo tačno, brzo i precizno izvještavanje.

Malo je portala koji se sa nama mogu mjeriti u ekskluzivnosti i što se tiče Republike Srpske, ali i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Sve to uspijevamo zahvaljujući našim sjajnim izvorima, pa smo bili brži od mnogi i bićemo brži.

Nikada se nismo žalili što je neko bio u nekim segmentima brži od nas, Ne, naprotiv, tražili smo i otkrivali svoje greške i priznali da su određeni mediji u nekom trenutku bili isred nas…Nema u novinarstvu ljutnje što je neko bolje informisan i brži…

Nikada nismo i nećemo iznositi u javnost sa kakvim se problemima susrećemo u poslovanju. To je naša bitka i ostaće naša. Nećemo javno o tome, a ne naročito plakati i kukati…

Posebno nam je drago da smo u trenucima kada je bilo dovedeno funkcionisanje Fudbalskog saveza Republike Srpske digli glas i uradili mnogo da dođe do opravdane smjene u rukovodstvu. Bili smo predvodnici tog procesa. I nastavićemo biti.

Danas je Fudbalski savez Republike Srpske u mirnim vodama. Znamo da mu ne prijeti samouništenje, radi se i pomaže fudbalski sport. Grade se tereni, klubovi su oslobođeni mnogih dažbina…

Znamo da ti nije dovoljno, da ima i uvijek će biti problema i poteškoća u radu klubova. Samo neko mora da zna da Fudbalski savez nije servis neuspješnih i finansijski onemoćalih klubova.

Ovih dana se na savez puca iz svih oruđa zbog sastava liga, licenci…Pa ne očekuje valjda neko da administracija saveza ili čelnici idu od kluba do kluba i rješavaju ono što bi trebalo da se rješava u lokalnim zajednicama.

Da nema novca, ali tražite ga od svojih opština, načelnika, gradonačelnika…

Njihova je obaveza da omoguće normalno funkcionisanje sportskih organizacija, klubova…

Prisjetimo se koliki je bio budžet Fudbalskog saveza Republike Srpske prije dvije godine, a koliki je sada. Ako neko misli da ga je bilo lako pa gotovo udvostručiti što se nije prihvatio posla. Zašto oni koji kukaju i druge okrivljuju za svoje neuspjehe se sami ne upitaju kolike su i kave njihove greške.

Mi smo svojih grešaka svjesni, trudimo se da ih ispravimo i da budemo još bolji, kvalitetniji i čitaniji.

Tako bi valjda trebali da se ponašaju i ostali, portali, klubovi, sportski radnici…Najlakše je praviti se pametan i za sve svoje neuspjehe okriviti druge. Dok se tako radi nema napretka, a mi ćemo da nastavimo svojim putem, putem objektivnosti, profesionalnosti, težićemo ekskluzivnosti ma koliko to nekoga boljelo.

I da bićemo na strani fudbala i Fudbalskog saveza Republike Srpske. Taj put smo davno izabrali i nećemo odustati.