XS
SM
MD
LG

Bileća u znaku stonog tenisa

Nakon turnira u kadetskoj konkurenciji, sinoć je u sali osnovne škole "Petar II Petrović Njegoš" odigran turnir u stonom tenisu "Bilećko ljeto 2022" za seniore.

Zainteresovanost za seniorski turnir bila je velika, pa je na kraju bilo čak 20 prijavljenih takmičara.

Prvi dio turnira se igrao po grupama, po pet učesnika u četiri grupe. Pobjednici grupa: Aleksandar Mihić, Aleksandar Kozjak, Velibor Sarić i Dragan Grahovac ostvarili su direktan plasman u četvrtfinale, dok su drugoplasirani i trećeplasirani razigravali za četvrtfinale.

U samoj završnici, tačnije u prvom polufinalu Aleksandar Mihić je bio bolji od Vladimira Bojovića rezultatom 3:0 (11:6, 11:6, 11:9), dok je u drugom polufinalu Velibor Sarić takođe sa 3:0 (11:5, 11:3, 11:7) pobijedio kadetskog šampiona, Nikolu Milojevića.

U meču za treće mjesto Vladimir Bojović je bio bolji od Nikole Milojevića sa 3:0 (11:7, 11:5, 16:14).

U velikom finalu Velibor Sarić je savladao Aleksandra Mihića rezultatom 3:0 (13:11, 12:10, 11:7) i tako zasluženo osvojio turnir Bilećko ljeto 2022.

Najboljim takmičarima pored osvojenih pehara pripale su i novčane nagrade: prvo mjesto (120 km), drugo mjesto (60 km) i treće mjesto (30 km).

Pored turnira u muškoj konkurenciji bile su dvije prijavljene takmičarke u ženskoj konkurenciji, a prvo mjesto osvojila je Tatjana Sarić, dok je druga bila Emilija Albijanić.

Organizator turnira bila je neformalna grupa mladih, koja se ovom prilikom zahvaljuje kompaniji Vitinka (koja je obezbijedila osvježenje za učesnike), Narodnoj biblioteci "Vladimir Gaćinović (koja je bila pokrovitelj nagrada za kadete) i osnovnoj školi "Petar II Petrović Njegoš" na ustupljenom prostoru za igru.

Ostali fotosi: