XS
SM
MD
LG

E-Sport vratio pehar iz Vojkovića u svoje vitrine

Ekipa E-Sporta pobjednik je ovogodišnjeg turnira "4. avgust - Da se ne zaboravi" u Vojkovićima.

E-Sport je u trećem uzastopnom finalu ovog turnira savladao Pekaru Zlatno zrno nakon boljeg izvođenja penala i tako poslije godinu dana pauze, kada su izgubili pehar na penale, sada vraćaju pehar u svoje vitrine.

E-Sport do vodstva dolazi u sedmoj minuti meča kada se uporni Nikola Popovac izborio za jednu loptu i poslao je iza leđa Milenka Ristivojevića za 1:0. Bio je to čak sedmi pogodak Nikole Popovca u nokaut fazi, što ga je i promovisalo u najboljeg strijelca turnira.

Taj rezultat je na semaforu stajao sve do 28 minute meča kada Pekara Zlatno zrno dolazi do izjednačenja. Golmani Ivan Trifković i Milenko Ristivojeviću su još jednom sjajno branili i čuvali gol svojih ekipa, ali Pekari do gola nisu mogli sve dok Nikola Popovac nije dobio crveni karton, a Zlatno zrno iskoristilo igrača više i preko Stefana Jokića stiglo do izjednačenja.

Ipak, u narednom napadu odmah bivši reprezentativac Crne Gore, Darko Ćalasan, sve radi fantastično i pogađa za 2:1 i vraća prednost E-Sportu.

Radost E-Sporta trajala je do 38. minute kada Marko Drašković pogađa za 2:2 i vraća utakmicu u potpuni egal. Vrhunac drame dolazi u samom finišu. E-Sport se prilično čuvao sa faulovima u drugom poluvremenu, ali u posljednjih nekoliko minuta prave veći broj prekršaja, te u posljednjim sekundama dolazi i šesti. Slobodan Elez je imao kazneni udarac za pobjedu, ali Ivan Trifković izlazi kao pobjednik iz njihovog duela i čuva svoju ekipu i odvodi je penale. 

U penal seriji bolje se snalazi E-Sport i dolazi do pobjede sa ukupnih 7:6 nakon što Branislav Arsenijević realizuje odlučujući penal u sedmoj seriji.

Najbolji golman turnira je Ivan Trifković iz pobjedničke ekipe, a priznanje za najboljeg igrača pripalo je Stefanu Jokiću.

U utakmici za treće mjesto Veterani Slavije su savladali Elbrus Jahorinu 3:1.

E-SPORTS - PEKARA ZLATNO ZRNO 2:2 (1:0) pen: 7:6
SC "Vojkovići"
Gledalaca: 700
Sudije: Miroslav Bjelica i Slavoljub Gogić (oba Istočno Sarajevo)
Strijelci: 1:0 Popovac 7, 1:1 Jokić 28, 2:1 Ćalasan 28, 2:2 Drašković 38
Strijelci u penalima: Arsenijević x2, Ćalasan, J. Kovačević, Delić (E-Sports), Ikonić x2, Berjan, Ristivojević (Zlatno zrno)
Žuti kartoni: Bjelica (E-Sports), Trifković, Ristivojević (Zlatno zrno)
Crveni karton: Nikola Popovac (E-Sports) 28

E-SPORTS: Ivan Trifković, Dragan Dragović, Dejan Debelnogić, Miloš Urta, Dragan Bjelica, Nikola Popovac, Branislav Arsenijević, Jovan Kovačević, Bojan Kovačević, Igor Đorda, Darko Ćalasan, Goran Delić 

ZLATNO ZRNO: Milenko Ristivojević, Slobodan Elez, Pavle Sladoje, Marko Drašković, Nemanja Kovačević, Vladimir Kovačević, Đorđe Trifković, Dragan Ikonić, Stefan Jokić, Dragiša Kenjić, Ljubiša Berjan, Marko Ćeranić