XS
SM
MD
LG

OFK OBILIĆ PP G.Kladari

Нови клуб ОФK Обилић ПП из Горњих Кладара креће са такмичењем у Општинској лиги

Четири године након што је фудбалски тим "Kладари" из Горњих Kладара иступио из Регионалне лиге запад, у овој мјесној заједници основан је нови клуб под називом ОФK "Обилић ПП" који ће од 4. септембра кренути са дебитантским наступима у Општинској лиги Лакташи-Прњавор-Србац.

Оснивачка скупштина одржана је 17. јула у Горњим Kладарима а оснивачи клуба су Срђан Гојковић, Милан Лазић и Синиша Ђогић.

На сједници су формирани органи клуба и то скупштина која броји 25 чланова и управни одбор од седам чланова. Једногласно су изабрани предсједник скупштине Милан Лазић, предсједник клуба Срђан Гојковић и генерални секретар Синиша Ђогић, а именован је и надзорни одбор на челу са предсједником Миланом Балабаном.

"Kлуб је основан због велике заинтересованости играча из села и околине и жеље да се такмиче у овом клубу. Због проблема са управом ФK Kладари која није хтјела поново покренути овај клуб, а ни дозволити да нови људи уђу у органе клуба и наставе такмичење након неколико година неактивности, били смо присиљени основати нови клуб", рекао је генерални секретар Синиша Ђогић.

Он додаје да тренутно имају и проблем кориштења постојећег игралишта у селу, као и свлачионица.

"Надамо се да ћемо у наредном периоду и то ријешити, а до тада ћемо домаће утакмице играти на страни, на неком другом стадиону. У клубу је веома живо, ради се на регистрацији играча, а наступиће и дио њих који су раније играли за ФK Kладари. Са неким спонзорима су већ обављени разговори и имамо увјерење о подршци новом клубу. Такође се ради на набавци опреме за тренирање и такмичење", истакао је Ђогић.

За тренера је изабран Милош Ољача а за помоћног тренера Марко Ђогић.

Прву утакмицу одиграће као домаћини 4. септембра против екипе ОФK Ножичко.

"У клуб је укључено много људи из Горњих Kладара и околних села. Жеља нам је да се у селу поново игра фудбал након дуже паузе јер овдје има много ентузијаста и заљубљеника у овај спорт. Надамо се да ћемо у премијерним такмичењима оставити добар утисак и имати запажену улогу у Општинској лиги", рекао је Ђогић.