XS
SM
MD
LG

Sjajno finale u Istočnom Sarajevu: Borac osvojio Kup republike Srpske u rukometu

Rukometaši Borca osvajači su Kupa Republike Srpske za sezonu 2021/2022. Banjalučani su u finalu koje je igrano u Istočnom Sarajevu savladali branioca trofeja, dobojsku Slogu, 32:29 poslije produžetaka.

Bila je ovoj edna egal utakmica, prepuna promjena u vodstvu, ali niti jedna ekipa nije uspjevala da se odlijepi na neku veću razliku.

Tako je bilo sve do ulaska u posljednjih deset minuta, kada potpomognuti igračem više u polju Banjalučani uspjevaju da odu na opipljivijih +5, 24:19, pa je to natjeralo i trenera Dobojlija da zove timeout  koji je donio tri brza pogotka Slogi i povratak na svega dva gola zaostatka, 24:22. Sada je Mirko Mikić morao da zove timeout i razbudi ekipu koja nije najbolje reagovala nakon mukotrpnog rada da stekne pet golova prednosti i vrlo lako je to u ovakvoj utakmici ispustila iz svojih ruku.

Ni timeout nije donio rezultat, pa Sloga dolazi na samo gol zaostatka, 24:23. Do kraja utakmice, velika borba na parketu, Sloga je meč završila sa igračem manje, ali na kraju u posljednjoj minuti Milutin Bogdanović sjajnom intervencijom ostavlja Slogi pola minute za posljednji napad pri rezultatu 26:25 za Banjalučane. Strpljivo su sačekali svoju šansu i u posljednjim sekundama sa lijevog krila utrčava Rajko Maričić i pogađa za produžetke.

U produžecima se bolje snalazi Borac, koji drži prednost, a onda tik pred zvuk sirene za kraj prvog produžetka odlaze na +3, 30:27. Znalački su u drugom produžetku sačuvali prednost i stigli do trofeja namijenjenog pobjedniku Kupa Republike Srpske.

Najefikasniji u ekipi Borca bili su Luka Perić i Nikša Petrović sa po osam golova, dok je Slađan Subotić na golu sakupio 14 intervencija.  Kod gostiju Vladan Đurđević je postigao osam golova, a Dušan Miličević sedam. Sjajni Milutin Bogdanović na golu je imao 21 intervenciju.

Najbolji golman turnira je Slađan Subotić iz banjalučkog Borca, najbolji strijelac je Vladan Đurđević iz dobojske Sloge, dok je najbolji igrač turnira Nikša Petrović iz Borca.

RK BORAC – RK SLOGA 26:26 (15:14) nakon produžetaka 32:29
SRC „Slavija“ Istočno Sarajevo
Gledalaca: 100
Sudije: Dejan Berjan (Istočno Sarajevo) i Goran Ilić (DoboJ)
Sedmerci: Borac 6(4), Sloga 4(3)
Isključenja: Borac šest minuta, Sloga 14 minuta

BORAC: Subotić 14 odbrana, Brkić 1 odbranu, Gračić 1 gol, Tepić 6, Draganić 5, Jelušić 1, Perić 8, Rožić 1, Nježić 1, Knezović, Ivanović 1, Milivojević , Petrović 8, Bajčeta, Kalamnda, Subotić, Stojanović Trener: Mirko Mikić

SLOGA: Bogdanović 21 odbrana, Radojčić, Tulendić 1 gol, Peštić, Bajović, Đurđević 8, Marković, Ristić 1, Miličević 7, Blagojević, Peštić 3, Đurić, Maričić 2, Stojanović 3, Simić, Stanković 4   Trener: Dejan Vasilić