XS
SM
MD
LG

Peljto i u eliti predvodi Budućnost: Nisam imao dilemu da li ću ostati

Iskusni plejmejker Dinko Peljto ostaće u Budućnosti i ovu sezonu. Uveo je on još jedan klub u viši rang i na kraju produžio saradnju sa klubom.

Budućnost je do sada odigrala šest pripremnih utakmica, savladala je tuzlansku Slobodu, Vrijednosnice Osijek i Cedevitu Junior, dok su poraženi od Borca, Slobode u drugom meču i Metalca iz Valjeva.

- Dobro ide za sada. Zbog zauzetosti dvorane u Bijeljini sve utakmice smo igrali u gostima, tako da smo bili na jednoj turneji. Bilo je pobjeda, bilo je i poraza, ali sve u svemu dobro to izgleda. Raduje nas to izdanje protiv Metalca u Valjevu, gdje smo praktično tri i po četvrtine imali vodstvo, ali nas je Metalac slomio u završnici i pobijedio. Ove godine oni su favoriti za osvajanje regularnog dijela lige Srbije, pa nas jedno takvo izdanje može radovati. Imamo još dvije utakmice u planu, zavisno od toga zapravo kada će prvenstvo BiH uopšte krenuti. Ukoliko bude nekih odlaganja, onda ćemo odigrati i više, rekao je za naš portal Dinko Peljto.

Nije mnogo mijenjala Budućnost sastav. Nema više u sastavu Harisa Ćurevca koji je postao novi igrač Sparsa, te Viktora Blagovčanina. Stigli su Vojin Ilić, Njegoš SIkiraš i Adi Zahiragić, koji će sigurno donijeti snagu Budućnosti.

- Okosnica ekipe je manje-više ostala ista. Sa nama nije više Ćurevac, otišao je u Spars i nema Blagovčanina iz prošlog sastava. Pojačani smo za Ilića, Zahiragića i Sikiraša koji se jako dobro uklapaju. Generalno smo kao cjelina kompaktni, Josip Pandža je uradio jako dobar posao na tom planu i dosta smo uozbilji rad u odnosu na prošlu sezonu. Prošle godine smo hajde bili Prva liga, neki od nas nisu stalno ni bili u Bijeljini, ali ove sezone sve je zaista na visokom nivou.

Bijeljince interesuje plasman u gornji dio tabele.

- Kada smo tek obezbijedili ulazak u prvenstvo BiH, nekako smo govorilil, sad samo da ostanemo prve sezone u ligi, ali mogu vam reći da kako vrijeme odmiče nas interesuje samo plasman u ligu za prvaka i sve osim toga smatraćemo neuspjehom. Mislim da možemo sa većinom igrati, ok, ove najbolje ekipe BiH su ispred nas, ali mislim da možemo tu da se umješamo u gornji dio.

Nije Peljto imao dileme da li će ostati u klubu.

- Ja sam već starosjedilac tu, hajde da kažem. Ovo mi je treća sezona u Budućnosti, odlično se osjećam u Bijeljini i nisam ni imao dilemu da budem iskren. Na obostrano zadovoljstvo ljetos smo nastavili saradnju, uprava i trener su željeli da ja ostanem, ja sam želio da ostanem i eto me tu ponovo.