XS
SM
MD
LG

Kad tim postane čopor

Nema nikakve dileme da je mostarski Zrinjski već nekoliko godina unazad najbolja fudbalska ekipa na prostorima Bosne i Hercegovine. Imaju rezultate u kontinuitetu, a to im je valjda donijelo i određenu dozu nadmenosti.

To su pokazali juče u Trebinju. Stigli su na stadion puni sebe, očekujući valjda da im se Leotar preda i da mu napune mrežu. Oni su dakle imali svoje želje, a tim iz Trebinja opet svoje. Željeli su u okršaju sa najboljim pokazati da imaju kvalitet i da se mogu boriti za goli premijerligaški život. A najbolje je to pokazati u okršaju sa najkvalitetnijim.

Tako je i bilo, Leotar je gubio, ali je stigao do izjednačenja i na kraju zasluženo došao do boda. Meč je završen rezultatom 1:1, a tokom meča su gosti iz Mostara pokazivali svoje frustracije.

Prednjačili su Nemanja Bilbija i pomoćni trener Marko Salatović. Obaj drugi je sve vrijeme meča prigovarao sudijama, pa se čak u nekoliko navrata obraćao i kontroloru suđenja Ognjenu Valjiću! Ironično je pitao da li je suđenje dobro (a bilo je za goste odlično), da bi tek po završetku meča on dobio karton.

Nakon susreta gosti počinju sa divljanjem. Ulaze u svlačionicu iz kojih dopiru psovke, spominjanje mrtvih majki, seljaka…

Zbog navodno manjka tople vode fudbaleri gostiju  izlaze iz svlačionice i kreće prvi okršaj (naguravanje) , sa opet pominjanjem majki.

Sve to iziritiralo je kondicionog trenera Leotara  Srđana Kuljića koji nepotrebno ulazi na pres i nesportski se obraća, do tada korektnom Jakiroviću. Na svu sreću tu je nije bilo nikakvih incidenta.

Ali, nastavljeni su kod izlaza sa stadiona. Tu je napadnut igrač Leotara Đoko Milović dok je sa saigračima kretao kući. Stizale su im prijetnje – Doći ćete vi u Mostar, uz naravno psovke!

Fudbaler Leotara  je tu došao u sukob sa kondicionim trenerom Zrinjskog , a ono što je najstrašnije i najgore na njega je nasrnuo  šef stručnog štaba Zrinjskog Sergej Jakirović. Čovjek koji bi trebao da bude i pedagog i psiholog i da smiruje strasti krenuo je da dijeli pravdu… Morali su da intervenišu i policajci, pa će biti zanimljivo vidjeti šta će saopštiti Centar javne bezbjednosti Trebinja, a sa zanimanjem ćemo pratiti i reakciju Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Kad se situacija smirila krenuli su napadi na čovjeka koji je sve to snimio, pa su tražili da obriše snimak. Na njihovu žalost on to nije uradio, a taj video   možete vidjeti na našem sajtu, OVDJE.

U samo jednom danu i samo jednom trenutku sve ono što su mnogi u Zrinjskom stvarali godinama srušili su pojedinci. Bezobrazni i bahati.

Možemo samo da im poručimo da nemaju razloga da idu daleko da se nauče fer i sportskom ponašanju. Dovoljno je da se jave Marijanu Kvesiću, čovjeku koji je utkao sebe u ovaj Zrinjski, a koji je čitav život proveo u fudbalu bez ijedne jedine packe. Gospodin bio i ostao. Sigurni smo da takvih ima još u mostarskom timu i da će smoći snage i kazniti one koji su izazvali incident. Šta god da je uradio igrač Leotara, na njega nije smio krenuti šef stručnog štaba protivničke ekipe…

Na kraju da kažemo da je možda sreća da nije bilo tople vode (samo se pitamo kako to da za dvije sezone koliko je Leotar u Premijer ligi samo se Zrinjski žalio na toplu vodu), pa su se morali tuširati hladnom. Valjda su im se glave malo zbog toga i ohladile. Ne smijemo ni pomisliti šta bi bilo da su ionako vrele , bile još vrelije…

Iskreno se nadamo da će se rukovodstva dva kluba naći, sjesti i pokažnjavati vinovnike, za nauk nekim ostali…

Otići će i Jakirović, i Bilbija i Salatović…Ostaće Leotar i Zrinjski! E zbog toga  treba sjesti, mirno porazgovarati i sve prevazići…A ovim nadmenim igračima i trenerima mora biti jasno da ipak protivnik nije tu da bi se sklanjao, već igrao!