XS
SM
MD
LG

Kreće Borik 2023

Tradicionalni turnir u malom fudbalu “Borik Nektar 2022” u organizaciji Sportskog centra “Borik” i pod pokroviteljstvom Grada Banjaluka,  počeće 26. novembra u SD „Borik“ i  SD „Centar“. Finale je predviđeno za 25. decembar, dok će se žrijeb ekipa obaviti 23. Novembra u SD „Borik“. Prijave za učešće ekipa, danas su otvorene.

„Sportski centar „Borik“ i ove godine u saradnji sa sponzorima, medijima i Gradom Banjaluka kao pokroviteljom organizuje najveći Turnir u regionu,  i ove godine očekujemo preko 25.000 posjetilaca u naše dvije dvorane „Borik“ i „Centar“. I ove godine očekujemo preko 1000 mališana koji će igrati potpuno besplatno na Turniru u ove dvije dvorane. Regionalna sportska TV kuća Arena sport će prenositi veliko finale seniora, ali po njihovoj želji oni će prenositi i polufinalne utakmice. Nagrade u protekle dvije godine su bile 5.000 i 10.000 KM za seniore, ove godine ta nagrada za prvaka Borika je 20.000 KM.

Zaštitno lice i promoter Turnira u malom fudbalu je Banjalučanin , a ujedno i reprezentativac Srbije u fudbalu, vjerovatno i učesnik svjetskog prvenstva koje počinje za petnaestak dana u Kataru, Srđan Babić. Zbog svega toga smo uveli jednu novinu, da u toku trajanja Turnira ćemo pratiti i Svjetsko prvenstvo u fudbalu, tačnije utakmice reprezentacije Srbije tako da ćemo u pauzama Turnira sve tri utakmice u grupi Srbije gledati u Boriku na ekranu od oko 100 metara kvadratnih.

Ulaz za sve naše Banjalučane, ali i one iz okolnih gradova, pa i  iz susjednih država koji su nam se najavili da će doći gledati, je potpuno besplatan. Ono što je bitno naglasiti da smo dali podršku humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“ koji će prilikom ulaska posjetilaca na organizovano gledanje utakmica prikupljati novčana sredstva koja će oni namjeniti za svoje korisnike. „- rekao je Nenad Talić, direktor SC „ Borik“.

Promoter i zaštitno lice turnira, banjalučki fudbaler i reprezentativac Srbije Srđan Babić, rado se odazvao i podržao Borikovu smortu fudbala koja okuplja najbolje fudbalere i futsalere regiona.

Propozicije takmičenja ove godine nisu bitnije mijenjane.

 „ Od danas su otvorene prijave za sve takmičarske ekipe na Turniru koje će trajati do 21.11.

Turnir se igra u 7 kategorija: seniori, veterani 35+, veterani 50+, U-16 (2006. godište i mlađi), U-14 (2008. i mlađi), U-12 (2010. i mlađi) i U-10 (2012. i mlađi)

Kotizacije: seniori – 200,00 KM ; veterani 35+ i 50+ - 150,00 KM; mlađe kategorije – besplatno. Na turniru je ograničen broj ekipa: seniori – 64 ekipe, veterani 35+ - 16 ekipa, veterani 50+ - 8 ekipa, mlađe kategorije – po 24 ekipe. Sistem takmičenja:

Grupna faza pa eliminacija - seniori i veterani, мlađe kategorije – eliminacija.

Ekipu na terenu čini 5+1 igrača, , a sve utakmice se igraju  loptom 5 sa tegom, osim kategorije U-10 gdje je lopta 4.“- rekao je Jovica Keserović, rukovodilac Turnira.

Nagradni fond za takmičare iznosi:

senori: 1. mjesto 20.000,00 KM, 2. mjesto 3.000,00 KM

veterani 35+: 1. mjesto 2.000,00 KM i 500,00 KM

veterani 50+: 1. mjesto 1.000,00 KM i 400,00 KM

Banjalučka pivara i Nektar pivo su zvanično pivo fudbalske reprezentacije Srbije, ali i generalni sponzor „Borik Nektar 2022“ turnira u malom fudbalu, kao i prijatelji događaja

„Katar u Boriku“.

„Nektar pivo je ponovo uz turnir u malom fudbalu koji i ove godine ponosno nosi naziv „Borik Nektar 2022“.

Ne postoji turnir sa dužom tradicijom na prostoru Bosne i Hercegovine, kao što ne postoji kompanija sa dužom istorijom u Republici Srpskoj od Banjalučke pivare,   koja je decenijama unazad bila dio ovog banjalučkog turnira.

Veliko nam je zadovoljstvo što će se u okviru, ovogodišnjeg, turnira u Boriku organizovati i zajedničko gledanje utakmica fudbalske reprezentacije Srbije, čije je zvanično pivo upravo Nektar.

Radosni smo što nastavljamo tradiciju podrške sportu i sportskim manifestacijama u Banjoj Luci i celoj Republici Srpskoj. Banjalučka pivara je, među privatnim kompanijama, ubedljivo najveći sponzor i donator sportskim klubovima i sportskim manifestacijama u našoj zemlji.

Sa ponosom ističemo da smo tokom 2022.godine podržali: Fudbalski klub Borac Banja Luka, Košarkaški klub Borac Banja Luka, Svjetsko prvenstvo u raftingu Banja Luka, Run and more polumaraton u Banjoj Luci, Fudbalski klub Tekstilac Derventa, Rukometni klub Mladost Banja Luka, Fudbalski klub Rekreativo Banja Luka, Plivački miting 14. Banja Luka Open, Nektar Futsal Derventa, 4Fallcon trka Banja Luka, Nektar Bum ljetnja liga Bijeljina, i mnoge druge sportske manifestacije, a sada se ponosno vraćamo u dvoranu Borik, kao generalni sponzor čuvenog turnira u malom fudbalu Borik Nektar 2022.

Pozivamo fudbalske timove i ljubitelje fudbala da dođu u novembru i decembru u ovaj hram sporta, da zajedno uživamo u fudbalu i najboljem pivu na kojeg možemo da budemo ponosni – naše Nektar pivo.“  - izjavio je Slobodan Srećković, direktor marketinga Banjalučke pivare.

Cijena ulaznica za Turnir je 1 KM, polufinale i finale 3 KM, a na gledanje utakmica „Katar u Boriku“ ulaz je besplatan. Svi posjetioci moći će dobrovoljnim prilogom na ulazu podržati humanitarnu organizaciju „Srbi za Srbe“ koji će sva donirana sredstva usmjeriti za pomoć najugroženijim srpskim prodicama na Balkanu.

Sve info će biti dostupne na portalu www.turir.scborik.com  www.scborik.com, te društvenim mrežama scborik.