XS
SM
MD
LG

Završni semestar 12. generacije trenera FS BiH

Treneri, 12. generacija FS BiH

Generacija trenera, dvanaesta po redu, uspešno je okončala završni semestar u Edukativnom centru Fudbalskog saveza BiH i sa mnogo optimizma svi članovi ove grupe stručnjaka čekaju polaganje diplomskih radova i dobijanje UEFA profi licence.

 


Među osamnaest budućih trenera sa licencom Evropske fudbalske federacijenalazi se njih devet iz Republike Srpske: Duško Vranešević, Marko Maksimović, Čedomir Ćulum, Slavko Petrović, Srđan Marjanović, Nebojša Đekanović, Milan Stanivuković, Darko Maletić i Marko Tešić. Iz Federacije BiH je takođe devet članova ove generacije: Amel Murtić, Admir Raščić, Samir Adanalić, Mustafa Kodro, Sead Ramović, Adnan Beganović, Dalibor Šilić, Adnan Jahić i Mirnes Aličić.
-Iza nas je uspešan period edukacije i sada čekamo ono glavno, završno polaganje. Naravno u sve to treba da se uključi i stažiranje negde u inostranstvu koje je jedan od glavnih uslova za dobijanje UEFA profi licence – istakao je kratko Srđan Marjanović, aktuelni trener Rudar Prijedora.
Milan Stanivuković, strateg prnjavorskog Ljubića, još jednog prvoligaša iz Republike Srpske je istakao:
-Iza nas je sjajno iskustvo i druženje, a pred nama su završni ispiti u kojima treba da steknemo najviše trenersko zvanje jer su licence UEFA neophodne za rad u profesionalnim klubovima. Mislim da smo grupa talentovanih stručnjaka koji će tek da ostave trag u domaćem fudbalu, a zašto ne reći, možda, i međunarodnom.
Dakle, Republika Srpska će, vrlo brzo, dobiti još devet novih fudbalskih trenera sa profesionalnom licencom…