XS
SM
MD
LG

Božićni turnir Istočno Novo Sarajevo 2022: Večeras borba za finale

Hoće li se Opština Trnovo i dalje radovati/ Foto VASKE

Božićni turnir u Istočnom Novom Sarajevu nastavlja se večeras utakmicama polufinala. Turnir doživljava kuliminaciju i večeras je možda i ključna večer na čitavom turniru, te se očekuje spektakl.

Naročito se to može reći za prvu utakmicu između Godre i Caffe Izlog-Skyja u kojoj bismo trebali gledati fantastičan futsal. Biće to okršaj dvije ekipe koje su i najviše pokazale do sada. Sa jedne strane tu je domaća ekipa Godra za koju nastupaju fudbaleri Slavije Nikola Bjeloš, Stefan Arbinja, Vladan Mandić, koji je propustio zbog povrede utakmicu četvrtfinala, zatim fudbaleri Famosa Marko Marković i Borislav Otović, golman Tanga, Ivan Trifković, te iskusni dvojac Ognjen Erić i Nemanja Knežević koji daju posebnu notu ovoj ekipi. U četvrtfinalu Godra je imala pomoć i Darka Bodula, a vidjećemo šta su spremili za do sada najteži zadatak na turniru. Taj zadatak ogleda se u ekipi Caffe Izlog-Sky koja je sačinjena od futsalera iz Srbije predvođenih legendom Markom Perićem. Tu su i iskusni Nikola Rnić, sjajni Aleksandar Pavlović koji igra izvrstan turnir, Veroljub Vukadinović, fenomenalni golman Miljan Radmanović, zatim Davor Popović, domaći kapiten Đorđe Ćeha, te Đorđe Rakić. U četvrtfinalu su pojačani Stevanom Vujasinovićem, koji je odmah i postigao gol. Definitivno je hendikep što od grupe više nema Đorđa Rosića, koji je napravio istorijski transfer ove zime i postao prvi igrač koji je direktno iz Srbije otišao u najjaču ligu Evrope, špansku Primeru. On je dres Loznice zamijenio Osasunom. Definitivno, poslastica koja se ne bi trebala propustiti.

U drugom polufinalu sastaju se ekipe Mačak limogradnje iz Kreševa i Opštine Trnovo. Mačak limogradnja je dosta pokazala tokom turnira, a sinoć su u polufinalu sa ubjedljivih 8:1 savladali Jahorinu 2 i poslali opomenu Trnovljacima pred polufinale. Izgledaju kompaktno na terenu, što i nije čudo s obzirom na to da dugo godina igraju zajedno, kako po klubovima, tako i turnire pogotovo. Opština Trnovo je i drugu utakmicu nokaut faze prošla kroz šesterce. Nakon što je Adnan Delihasanović bio junak protiv BUM iz Bijeljine, isto je učinio i u meču protiv Caffe Kofeina odbranivši jedan šesterca, dovoljno za prolaz u polufinale. Blaga prednost u ovom duelu ide na stranu Opštine Trnovo, no to će morati opravdati i na parketu.

Kao uvertira polufinalima, igraće se dvije utakmice dječaka 2011. godište.

Raspored, 12.01. 2023.

19.00 Dječaci 2011. godište: SK Tempo - FK Famos
19.30 Dječaci 2011. godište: ŠF Tango - FK Olimp
20.00 SENIORI 1/2finale: Godra - Caffe Izlog-Sky
21.00 SENIORI 1/2finale: Mačak limogradnja - Opština Trnovo