XS
SM
MD
LG

Slavija počela sa pripremama, u nastavku šansa mlađim igračima

Rukometaši Slavije iz Istočnog Sarajeva krenuli su večeras sa pripremama za drugi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Na početku priprema ekipa iz prvog dijela sezone, sa nekoliko priključenih igrača iz omladinskog pogona. Odlazaka nije bilo, a jedino u drugom dijelu sezone neće biti Igora Beribake kojeg čeka odlazak na policijsku akademiju, s tim da on ostaje član Slavije.

- Ekipa je kompletna. Fali nam Beribaka, na njega nećemo moći računati u drugom dijelu sezone. Ekipa je spremna, zdrava, jedva čekamo nastavak sezone, rekao je za naš portal trener Slavije, Borislav Mizdrak.

O fizičkoj spremi igrača nakon pauze i praznika kaže:

.- Dobro, tu su. Nisu baš nespremni, imaju koji kilogram viška, imali su i na završetku sezone. Dovešćemo to u red.

U obraćanju igračima rekao je da će se dosta raditi na tehničko-taktičkim elementima za koje je primjetio da nekima nedostaju i da će se tome posvetiti.

- Jedan dio priprema ćemo posvetiti tehničko-taktičkim elementima, odnosno obuci nekih elemenata koji još nisu došli do izražaja kod neke djece. Na tome moramo da radimo, ne možemo bez toga bilo šta dalje nastaviti, kada nemamo te elemente makar na zadovoljavajućem nivou. To ćemo prilagoditi u pripremama i da na pravi način pokušamo doći do tih elemenata koji nam nedostaju ovom momentu.

S obzirom na to da je fokus na forsiranju mlađih rukometaša u postojećem kadru, dovođenja igrača neće b iti.

- Mislim da nećemo nikoga dovoditi, nema potrebe. Imamo dosta mlađih rukometaša koji trebaju da stasaju u narednom periodu. Imaće veću minutažu ako ne bude nekih povreda. Stariji igrači su dali maksimum u prvom dijelu, četvrti smo na tabeli, i u drugom dijelu ćemo veću šansu dati još mlađim igračima.

Zadovoljan je Mizdrak prvim dijelom sezone gdje je Slavija zauzela četvrto mjesto, a za nastavak sezone cilj je da se afirmiše nekoliko mlađih igrača koji su u prvom dijelu imali manju minutažu.

- Ima tu dosta kvalitetnih ekipa. U svakom sportu je prisutan faktor sreće. Mi smo zasluženo četvrti, možda smo mogli biti i visočije. Prezadovoljni smo gdje smo. Nadam se da nećemo u drugom dijelu mnogo pasti, da ćemo biti negdje u sredini, baš iz razloga što ćemo se više fokusirati na ove mlađe momke. Ne očekujemo rezultate kao u prvom dijelu sezone, toga smo svi svjesni. Nije to ni rizik, to je više neki eksperiment, da se djeca uvedu u vatru i da pokažu da možemo na njih računati naredne sezone. 

Još uvijek se ne zna tačno kada drugi dio sezone kreće. Postoje neki okvirni datumi, pa je malo i plan priprema podložan promjenama.

- Iskreno, ne znam kada kreće prvenstvo. Odradićemo prvi dio priprema ovdje u dvorani i zasnivaće se na tehnici uglavnom. Tek u drugom dijelu ćemo raditi na snazi i na pripremama za utakmicu. Komplet pripreme smo ovdje u našoj dvorani i nadam se da ćemo odigrati dvije do tri utakmice. Imamo tu prijateljskih klubova iz okruženja sa kojima smo igrali često utakmice, nadam se da će i ove zime biti spremni za saradnju i da ćemo odigrati utakmice na obostranu korist.

Na prvom treningu u novoj godini Slavija je predstavila i nove dresove od kompanije Mozzart kladionice, a također igrači su izabrali i kapitena, a to će biti Nemanja Pavlović.


Bijeljina 35 : 33 Višegrad
Kotor Varoš 21 : 25 Mladost
Slavija 30 : 24 ORK Borac
Glasinac 21 : 28 Derventa
Kozara (G) 33 : 32 Kozara (KD)
Sloga 28 : 24 Drina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 22 18 3 1 39
2 Kozara (KD) 22 15 2 5 32
3 Derventa 22 14 2 6 30
4 Kotor Varoš 22 14 0 8 28
5 Bijeljina 22 12 2 8 26
6 Višegrad 22 11 2 9 24
7 Drina 22 11 1 10 23
8 Slavija 22 10 0 12 20
9 Kozara (G) 22 8 3 11 19
10 ORK Borac 22 5 0 17 10
11 Glasinac 22 4 0 18 8
12 Sloga 22 2 1 19 5