XS
SM
MD
LG

Mladen Mrda zadovoljan stanjem u RK Slavija: Širimo mrežu sponzora, imamo podršku okoline

Mrda zadovoljan kako se klub razvija/ Foto VASKE

Predsjednik Rukometnog kluba Slavija, Mladen Mrda, je u razgovoru za Sport DC istakao kako je zadovoljan prvim dijelom sezone. Vjerovao je, kaže, u Slavijinu mladost koja je sticajem okolnosti krenula u novu sezonu i to se ispostavilo kao pun pogodak. 

Uz to, zadovoljan je kako klub izgleda u ovom trenutku, s obzirom na to da je prije samo godinu i po bio ugašen.

- Poslije jednog izdejstvovanog podmlađivanja ekipe svi su očekivali da ćemo igrati neku lošu ulogu, da ćemo biti u borbi za opstanak u Prvoj ligi. Vjerovanje stručnog štaba i mene u ovu mladost, dovelo je do toga da smo u vrhu, da smo uzeli neke bodove koje nismo ni sanjali da možemo. Moglo je i bolje, ali sa njihovim neiskustvom dobili smo to što smo dobili. Potpuno sam zadovoljan četvrtim mjestom na polusezoni, nastavićemo istim tempom naprijed. Još uvijek je klub u nekim problemima koje u hodu rješavamo, ima dosta improvizacije, ali slobodno mogu reći da to nisu ni blizu problemi koji su bili ranije. Klub je sada ozbiljna institucija, vidimo i po igračkom kadru, po stručnom kadru i samim upravljanjem sistemom. Sigurno će Slavija dalje napredovati. U nastavku prvenstva očekujem da ćemo zadržati poziciju gdje smo sada, pri vrhu tabele, od prvog do petog mjesta, što nam je bio i cilj pred početak sezone. Već sljedeća sezona donosi neke nove ideje, neke nove vizije. U sljedećih šest mjeseci ćemo neke stvari rješiti i onda ćemo vidjeti gdje ćemo i u kom pravcu krenuti iduće sezone, rekao je Mladen Mrda za naš portal, pa dodao:

- Mi redovno servisiramo svoje obaveze. Nema nikakvih posebnih zaostataka. Ti zaostaci što budu su u mjesec-dva. U principu to je normalno poslovanje. Širimo mrežu sponzora, imamo veliku podršku okoline. Vidjećemo kako će to ići u budućim vremenima. Uglavnom sam zadovoljan. Uvijek može bolje, ali situacija je sada dobro s obzirom na to da ovo prije godinu i po dana nije nikako postojalo, bilo je ugašeno.

Želja je da u nastavku sezone još više šansu dobiju mlađi momci i pokažu da se na njih može računati u budućnosti.

- U drugom dijelu sezone želimo da sa ovakvim igračkim kadrom budemo pri vrhu tabele, od prvog do petog mjesta. Kroz takmičenje, trening, utakmice ova mladost treba da napreduje. Na prozivci nisu svi bili, nedostaje nekoliko igrača koji će biti prisutni tokom sezone. Sigurno da će ova mladost vrlo brzo stasati i praviti ozbiljnije rezultate, pa mogu reći i ozbiljnije nego što su bili u prvoj polusezoni.

Pojačanja ove zime neće biti, ali već se zna da ljeto donosi dolazak novih talentovanih rukometaša u redove Slavije, čime će se nastaviti praksa započeta prošlo ljeto.

- Za ovaj drugi dio sada ne vjerujem da će biti novih dolazaka. Radi se uglavnom o školskoj omladini, studentima. Naša gornja granica za dovođenje igrača je 2001-02 godište, to su već momci koji studiraju i mlađi. Kada se radi o mlađim to su 2004,05,06, što je uglavnom škola još uvijek. Sada je polugodište i niko neće mijenjati sada sredinu. Već imamo određeni broj igrača koji su se samostalno najavili za dolazak na fakultet i u školu u Istočnom Sarajevu i oni će biti prihvaćeni u našem klubu. To su mladi momci iz regije. Da ne govorim sada više o tome, još uvijek nije sve tačno poznato, ali sigurno ima nekolicina momaka koji će doći. Ono što želim napomenuti je da pored njihovih dolazaka i kvaliteta kojih posjeduju, ovi momci koji su trenutno u klubu neće biti zapostavljeni i oni će apsolutno dobiti priliku da pokažu šta znaju i šta hoće. U principu, naš cilj je da ovo bude studentski klub, školski klub, i da u vremenu koje nam predstoji napravimo ozbiljne pomake sa tim generacijama, a onda ćemo vidjeti kakvi će rezultati biti, ali to zavisi od mnogo stvari. Mada, uz dobar rad rezultati neće izostati. 


Bijeljina 35 : 33 Višegrad
Kotor Varoš 21 : 25 Mladost
Slavija 30 : 24 ORK Borac
Glasinac 21 : 28 Derventa
Kozara (G) 33 : 32 Kozara (KD)
Sloga 28 : 24 Drina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 22 18 3 1 39
2 Kozara (KD) 22 15 2 5 32
3 Derventa 22 14 2 6 30
4 Kotor Varoš 22 14 0 8 28
5 Bijeljina 22 12 2 8 26
6 Višegrad 22 11 2 9 24
7 Drina 22 11 1 10 23
8 Slavija 22 10 0 12 20
9 Kozara (G) 22 8 3 11 19
10 ORK Borac 22 5 0 17 10
11 Glasinac 22 4 0 18 8
12 Sloga 22 2 1 19 5