XS
SM
MD
LG

Nadal ispao

Amerikanac Makenzi Mekdonald pobedio je Rafaela Nadala 3:0 u setovima (6:4, 6:4, 7:5), pa je branilac titule u Melburnu učešće na prvom grend slem turniru u sezoni završio već u drugom kolu.

Makenzi Mekdonald, 65. igrač sveta, zaustavio je Rafaela Nadala u drugom kolu Australijan opena.

Pobedio Nadala u Australiji - Makenzi Mekdonald

Pobedio Nadala u Australiji - Makenzi Mekdonald

Španac je od kraja drugog seta imao problema sa povredom leve noge, zbog koje je zatražio medicinski tajm-aut, ali ni intervencija doktora nije sprečila prvo veliko iznenađenje u Melburnu ove godine.

Američki teniser je i u prvom i u drugom setu dozvolio Nadalu da napravi brejk, ali je osvojio po dva, što je bilo dovoljno da oba reši u svoju korist rezultatom 6:4.

U trećem setu su i jedan i drugi teniser sigurno čuvali servis, sve do 11. gema, kada je Mekdonald još jednom napravio brejk, poveo 6:5, a onda u narednom gemu odservirao za veliku pobedu.

Ovo je prvi put još od Australijan opena 2016. godine i poraza od zemljaka Fernanda Verdaska da je Nadal učešće na jednom od četiri najvažnija turnira završio pre trećeg kola. Tada je eliminisan već na prvoj prepreci, a poslednji neuspeh u drugom kolu nekog od grend slemova španski teniser je doživeo godinu dana ranije na Vimbldonu, kada ga je iznenadio Dastin Braun.

Španac je u izuzetno lošoj formi - posle poraza od Frensisa Tijafoa i eliminacije sa Ju-Es opena u osmini finala, odigrao je osam zvaničnih mečeva i izgubio šest puta.

Kraj turnira već u drugom kolu - Rafael Nadal

Kraj turnira već u drugom kolu - Rafael Nadal

Meč Rafaela Nadala i Makenzija Mekdonalda u Australiji sudila je Srpkinja Marijana Veljović, a španski teniser je u prvom setu bio nezadovoljan jer, po njegovom mišljenju, nije dobio dovoljnu pauzu između poena.

Naredni protivnik Mekdonaldu, nakon pobede karijere, biće bolji iz meča koji igraju Jošihito Nišioka i Čeh Dalibor Svrčina.

Mekdonald još uvek nema titulu u singlu na ATP turu, a najbolji plasman karijere imao je prethodnog avgusta, kada je bio 48. teniser sveta. Najveći uspeh na grend slem turnirima ostvario je 2020. godine, pošto je na Ju-Es openu stigao do četvrtfinala.