XS
SM
MD
LG

Goleada Zamjeva u prvoj proveri u Turskoj

Fudbaleri Voždovca odigrali su danas prijateljski meč na Sportskom centru Susesi protiv poljske Visle Plok, a rezultat je bio 3:3. U sadržajnoj i utakmici sa velikim brojem prilika na obe strane poveo je srpski tim preko Borisava Burmaza koji je u 25. minutu odličnim udarcem sa 18 metara matirao protivničkog golmana. Rezultat je poravnao Damian Vorhal u 33. minutu, a pet minuta pre kraja prvog poluvremena Pavel Krupala je doneo prednost svom timu. 

Rafa Volski je u 66. minutu bio precizan sa bele tačke za ubedljivo vođstvo Visle. Nakon toga Voždovac je zaigrao još ofanzivnije, Matija Mitrović je u 78. minutu smanjio prednost, a dva minuta kasnije Bogdan Jočić je uspešno realizovao jedanaesterac i postavio konačan rezultat.

Trener iz stručnog štaba kluba iz Zaplanjske, gospodin Marko Savić, izneo je svoje utiske posle treće kontrolne utakmice, a pre po dolasku u Antaliju.

Sličan meč kao protiv TSC-a, veoma jak intezitet svih 90 minuta. Imali smo mnogo dobrog protivnika i zbog toga sam prezadovoljan ovom utakmicom. Pre svega činjenicom da smo konstantno bili u visokom presingu, ali i da smo uspeli da odgovorimo i na protivnički. Prava provera za nas u kojoj smo videli i mane i vrline našeg tima,  dodatno ćemo ih analizirati i raditi na njima“, rekao je gospodin Savić a potpom se osvrnuo se na to da je veliki broj igrača dobio šansu na ovom meču. 

Imamo veliki broj kvalitetnih, mladih igrača. Teodorović, Pantović i Djuričić samo nisu bili u konkurenciji za ovaj duel. Neki igrači nisu spremni da igraju 45 minuta, mogu da igraju manje, tako da smo se trudili da što je bolje moguće raspodelimo minutažu svima. Glavni zadatak biće da ujednačimo fizičku spremu svih igrača, što će biti veoma teško, ali ne i nedostižno“, zaključio je 38-godišnji stručnjak.

Šef struke beogradskog kluba, gospodin Nikola Puača, šansu od početka susreta dao je Kruniću, Mijailoviću, Miloviću, Damjanoviću, Daničiću, Ajdinoviću, Iveziću, Neškoviću, Lazareviću, Vujanoviću i Burmazu.

Od samog starta fudbaleri kluba iz Braće Jerković uspostavili su terensku inicijativu protiv petoplasiranog tima u poljskom prvenstvu. Visoki presing je nešto što je krasilo igru tima iz Zaplanjske tokom prvog dela sezone, a očito je da će tako biti i u nastavku. Mladi Lazarević dobio je šansu od prvog minuta  i prodorima po levom krilu nastojao je da opravda poverenje. U nekoliko navrata svojim potezima naterao je protivničke igrače da ga fauliraju.

Takav slučaj bio je u devetom minutu, kada su Zmajevi izveli prekid sa levog boka, međutim, nije bilo veće opasnosti po gol rivala. Lazareviću se iz drugog plana lepo pridodavao Daničić i centaršutevima pokušavao je da pronađe nekog od saigrača pred golom Visle.  U 15. miinutu žuti karton dobio je Mijailoviću zbog prigovora nakon veoma neopreznog starta golmana poljskog tima. Pet minuta kasnije igrači u žutim dresovima uspeli su da „ukradu“ jednu loptu na protivničkoj polovini, ona je stigla do Neškovića, koji je sa ivice kaznenog prostora uputio veoma dobar udarac, ali je golman Visle krajnjim naporom intervenisao i izbacio loptu u korner. Igrači poljskog tima su pokušavali kontranapadima, koje su lako rešavali izabranici trenera Puače.

U 23. minutu Vislin čuvar mreže ponovo je napravio propust kada je uhvatio rukama loptu van svog šesnaesterca. Dva minuta kasnije Ajdinović je pomoćnom igrom asistirao Borisavu Burmazu koji je sa 18 metara odličnim udarcem pogodio protivničku mrežu. Trgli su se malo igrači Visle posle primljenog gola i u 33. minutu su došli do poravnanja rezultata kada je Damian Vorhal posle uigrane kombinacije poljskog tima savladao nemoćnog Krunića. Odmah su uzvratili fudbaleri srpskog kluba u 36.  minutu preko Burmaza, ali njegov pokušaj iskosa sa desne strane završio je preko gola. Pavel Krupala u 40. minutu  doneo je prednost svom timu posle odbitka nakon lepo izvedene akcije u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača Visle. Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata.

Šef struke Voždovca po povratku sa odmora na teren je poslao Katića, Djorđevića, Medića, Jočića, Novevskog i Kadrića.

Nastavak meča počeo je u totalnoj ofazivi beogradskog tima, samo je sada za razliku od prvog dela, najviše napada išlo po desnom boku preko Mijailovića i Novevskog. Ofanzivac je u nekoliko navrata pokušavao, ali nažalost nije uspeo da dođe do pogotka. U 56. minutu Poljaci su imali veliku šansu posle prekida ali su Zmajevi otklonili tu opasnost.

Dva minuta nakon toga Novevski je po levom krilu predriblao nekoliko protivničkih defanzivaca, uposlio Daničića koji se dobro ubacio iz drugog plana, međutim, loše je šutirao i ta prilika je otišla u nepovrat. U 60. minutu šansu je dobio i defanzivac NikićKatić je u 66. minutu odbranio jedanaesterac, ali nakon reakcije pomoćnog arbitra ponovljeno je izvođenje najstrože kazne i Visla je preko Rafe Volskog došla do ubedljivije prednosti. 

Nakon primljenog gola reagovao je trener beogradskog tima, na teren je poslao Mitrovića, Zečevića i nešto kasnije Djurđevića. 76. minut neko od igrača Voždovca je lepo šutirao posle prekida, ali nije došlo do promene rezultata. Izmene su urodile plodom već u sledećem napadu kada je Kadrić pritiskao poslednju liniju protivnika, došao do lopte, oslobodio se čuvara i sa desne strane uposlio mladog Matiju Mitrovića koji je smanjio zaostatak.

Osetili su Zmajevi posle drugog gola da mogu do izjednačenja i upravo to se desilo u 80. minutu. Novevski je fauliran u protivničkom šesnaestercu i to je bio penal za Voždovac, a siguran realizator bio je Bogdan Jočić. Do kraja meča nije bilo promene rezultata, te je beogradski tim ostao neporažen u prvoj utakmici na pripremama u Antaliji, uz opšti utisak da je po svim segmentima fudbalske igre bio kvalitetniji rival.

Sledeći meč klub sa Dušanovca odigraće 21. januara protiv Šturma iz Graca.