XS
SM
MD
LG

Nole jači od povrede i Dimitrova

Novak Đoković savladao je Grigora Dimitrova sa 3:0, po setovima 7:6, 6:3, 6:4, i u sledećem kolu će igrati protiv domaćeg tenisera Aleksa de Minora.

 Đoković je u napornom meču uspeo da se izbori i sa buggarskim teniserom i sa povredom pa je nakon više od tri sata igre uspo da se domogne osmine finala Otvorenog prvenstva Australije.

Đoković je jako naporan prvi set uspeo uspeo da osvoji tek nakon pete set lopte koju je izborio. Iako je lako osvojio brejk na početku susreta i čuvao prednost u nastavku videlo se da će Novak imati sve više problema jer je Dimitrov manje grešio kako je meč odmicao.

Bugarski teniser se pri rezultatu 5:3 za Đokovića prvo odbranio na svoj servis a potom je uzeo i brejk Đokoviću i uneo neizvesnost u tok seta.

U nastavku je igran tajbrejk u kom je Đoković prvo uspeo da izbori dva mini brejka da bi Dimitrov to vratio i uneo dodatnu nervozu.

Drugi set bio je rezultatski lakši nego prvi. Još jednom su brojke bile daleko na strani Đokovića, koji je na brejk morao da čeka sve do šestog gema. Baš kao u prvom setu Dimitrov je veliki broj grešaka kompenzovao veoma agresivnom igrom sa osnovne linije.

Imao je Novak tri prilike da oduzme servis protivniku i ranije, ali ih nije iskoristio. Srećom, u drugom setu srpski teniser bio je siguran na svoj servis i nije dovzolio protivniku nijednu priliku da napravi brejk i ponovi scenario iz seta ranije. Đoković je u drugom setu napravio svega tri neiznuđene greške.

Đoković je treći set otvorio kao prvi, uzeo je brejk na prvom servis gemu rivala, nakon čega je posle velike borbe odbranio naredni gem da bi ponovo napravio brz brejk i poveo sa 3:0.  

Usledila su dva loša servis gema Đokovića posle kojih je Dimitrov prišao na 4:3. U nastavku meča obojica tenisera bili su sigurni na svoj servis pa je Đoković pobedom u trećem setu 6:4 osigurao kartu za meč osmine finala u kom će igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora koji je u tri seta dobio francuskog tenisera Benžamena Bonzija.