XS
SM
MD
LG

Novak čeka Rubljova

Novak Đoković igra protiv Rusa Andreja Rubljova meč četvrtfinala na Australijan openu. Duel na Rod Lejver areni počinje u 9.30.

Novak Đoković u pohodu na novu tituli stigao je do četvrtfinala. Naredni rival je Rus Andrej Rubljov. Naš teniser je relativno lako stigao do novog četvrtfinala, iako je ima problema sa povredom zadnje lože.

Novak ima priliku da osvoji rekordnu 10. titulu u Australiji i upiše se u istoriju kao jedini teniser koji je osvojio dvocifreni broj trofeja. Drugi na listi je Rodžer Federer sa šest osvojenih titula.

Kako je Đoković rekao u poslednjem meču se osećao dobro i nije imao velikih problema sa povredom. Doduše nije imao ni težak posao protiv domaćeg tenisera De Minora. Lako je slomio otpor rivala i trijumfovao je reziltatom 6:2, 6:1, 6:2, za nešto više od dva sata igre.

Kao i pred predhodne mečeve naš teniser je ponovo odlučio da ne trenira pred duel sa Rubljovom. Iako je stanje sa povrednom vidno bolje ipak naš as ne želi da dodatno rizikuje i da se drži "recepta" sa kojim je stigao do borbe za polufinale.

Posle velike borbe Rubljov se domogao četvrtfinala

S druge strane Rus je imao veći posao u borbi za četvrtfinale. On je u pet setova nadigrao Danca Holega Runea sa 3:2 (6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6). Ribljov je do pobede došao nakon preokreta u taj-brejku.

Biće ovo duel petog i šestog na ATP listi. Njihov četvrti na ATP turu. Đoković vodi sa 2:1, a poslednji put sastali su se na završnom turniru u Torinu, Novak je slavio rezultatom 6:4, 6:1, a kasnije i osvojio trofej i na najbolji način završio sezonu.

Meč između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova igra se od 9.30 (tačnije neće početi pre ovog vremena).