XS
SM
MD
LG

Pobeda fudbalera Radničkog 1923 za kraj zimskih priprema

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

U završnoj proveri pred nastavak sezone u Mozzart Bet Superligi, fudbaleri Radničkog 1923 su na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača” savladali ekipu Zemuna sa ubedljivih 3:0 (3:0) i tako napravili idealnu uvertiru za prolećnu premijeru protiv Voždovca.

Drugoplasirani tim Srpske lige Beograd nije bio u stanju da parira kragujevačkom superligašu, koji je već u uvodnim minutima utakmice obezbedio značajan kapital od dva gola. Najpre je najbolji strelac “crvenih” u dosadašnjem delu sezone Milutin Vidosavljević izuzetno preciznim udarcem sa ruba kaznenog prostora doneo početno vođstvo kragujevačkom timu u 6. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Nigerijac Žofri Činedu posle kornera smestio loptu glavom u protivničku mrežu za 2:0.

Zemunci su prvi put zapretili tek u 22. minutu, kada je Lazar Raičević zaustavio nezgodan udarac Dakića. Šest minuta kasnije “crveni” stižu i do trećeg pogotka na današnjoj utakmici. Nakon još jednog kornera koji je izveo Vidosavljević, iskusni Milan Mitrović postiže svoj prvenac u dresu kragujevačkog superligaša.

Poslednje uzbuđenje u prvom delu susreta viđeno je u 44. minutu, kada je Nikola Vlajković šutirao iskosa sa desne strane preko gola.

Nakon prvog poluvremena, u kome je izveo trenutno najjači sastav, strateg Radničkog 1923 Dejan Joksimović je u nastavku utakmice pružio priliku mlađim igračima i rezervistima, uključujući dvojicu momaka koji poslednjih dana treniraju sa kragujevačkim superligašem, a to su levi bek Marko Vančagović i napadač Andrija Ratković, koji je već imao priliku da nastupa za ekipu iz srca Šumadije.

Propustili su Kragujevčani nekoliko prilika da postignu još neki gol do kraja utakmice i tako učine pobedu još ubedljivijom. Dva puta su defanzivci Zemuna izbacivali loptu sa same gol linije nakon pokušaja Maksimovića i Zorića, a vredni pomena su i udarci Dragoljuba Srnića sa distance i mladog Đorđa Jovanovića iz srca kaznenog prostora, koji nisu doneli promenu rezultata.

Današnju utakmicu na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“ obeležilo je i zajedničko navijanje dve bratske navijačke grupe, „Crvenih đavola“ i „Taurunum bojsa“, koji su tokom svih devedeset minuta igre davali „štimung“ akterima na terenu.

“Crveni” su današnjim duelom sa Zemuncima zaključili ciklus pripremnih utakmica, koji su započeli početkom januara ubedljivom pobedom nad lazarevačkom Kolubarom u Kragujevcu (3:0). Usledio je remi sa ekipom Mladosti u Lučanima (1:1), a zatim i odlazak u Antaliju, gde su Kragujevčani odigrali još tri test utakmice: sa mađarskom Kišvardom (1:2), ruskim Jenisejom (1:1) i kazahstanskim Kaisarom (0:2).

Prolećni deo sezone u Mozzart Bet Superligi fudbaleri Radničkog 1923 otvaraju naredne subote, kada će na svom terenu ugostiti ekipu Voždovca, koja ih je savladala u prvom međusobnom duelu ove sezone sa minimalnih 1:0.

RADNIČKI 1923 – ZEMUN 3:0 (3:0)

KRAGUJEVAC - Pomoćni teren stadiona “Čika Dača”. Gledalaca: 100. Sudija: Stefan Filipović (Jagodina). Strelci: Vidosavljević 6, Činedu 8. i Mitrović u 28. minutu.

RADNIČKI 1923: Raičević, Vlajković, Miličić, Mitrović, Ponjević, M. Vidović, Krajišnik, Čolović, Vidosavljević, Đurić, Činedu. Igrali su još: Mladenović, Janković, U. Vidović, Tomović, Vančagović, Srnić, Milojević, Jovanović, Zorić, Maksimović i Ratković.

ZEMUN: V. Mitrović, P. Stojanović, I. Stojanović, Đalović, J. Mitrović, N. Ristovski, Kiso, L. Ristovski, Mikan, Dakić, Lazović. Igrali su još: Jevrić, Vukić, Božić, Pantazis, Benke, Ademi, Vučković, Subotić i Jovanović.