XS
SM
MD
LG

Biatlonci nastupili na Evropskom prvenstvu

Aleksa Vuković

Bosanskohercegovački biatlonci nastupili su prethodnog vikenda na Evropskom prvenstvu koje je održano u švicarskom Lencerhajdu.

Prvi nastup, muškarci su imali u sprint trci na 10 kilometara gdje je bio prijavljen 131 takmičar. Aleksa Vuković je zauzeo 114. mjesto sa vremenom 32:08.5, što je bilo 7 minuta i 11 sekundi sporije od evropskog prvaka, Erlenda Bjoentegaarda iz Norveške. Vuković je na dva stajanja promašio dvije mete, obje u drugom gađanju. Uroš Lalović se našao na 119. mjestu, a on je za pobjednikom zaostao 8.55 minuta, uz četiri promašene mete.

Djevojke su vozile sprint na 7.5 kilometara, a Anastasija Vojinović je završila na 101. mjestu sa vremenom 33:31.2, što je bilo 10 minuta i 16 sekundi sporije od Anastasyje Merhkushyne iz Ukrajine. Sanja Kusmuk, iako prijavljena, nije se pojavila na startu.

Mješovita timska štafeta u sastavu Sanja Kusmuk, Anastasija Vojinović, Aleksa Vuković i Uroš Lalović zauzela je posljednje, 22. mjesto, dok je pojedinačna miks štafeta bila 24. od 28.