XS
SM
MD
LG

Slavlje beogradske Crvene zvezde i banjalučkog Željezničara

Pobjedom Crvene zvezde i Željezničar Sport Teama, završen je Trofej Banja Luka 2023, turnir za mlađe selekcije u kategorijama 2012 i 2014.

Tokom dva dana nadmetanja talentovanih igrača iz cijelog regiona, viđeno je mnogo lijepih golova, akcija i dobrog fudbala, a što je najvažnije sve ekipe su pokazale izuzetno sportsko ponašanje i poštovanje prema protivniku, sudijama, organizatorima turnira i okupljenim gledaocima.

Crvena zvezda je bila najbolja u kategoriji igrača koji su rođeni 2014. godine, drugo mjesto osvojio je Proleter iz Zrenjanina, a bronzanu medalju osvojili su igrači Željezeničar Sport Teama.

Kod dvije godine starijih fudbalera, najbolji je bio domaćin Željezničar Sport Team, ispred ljubljanske Olimpije i Zadarnove. U obje kategorije nastupilo je po 16 timova.

 

“Zadovoljni smo turnirom i što je najvažnije da je sve prošlo bez problema. Djeca su otišla kućama srećna i ispunjenima, pobjednicima čestitamo na uspjehu i dobroj igri. Iskusni smo u organizaciji ovakvih turnira, ne može kod nas svako da učestvuje. Biramo ekipe koje su dobre i koje mogu da budu primjer drugima svojim ponašanjem. Sljedeći mjesec nas očekuje novi turnir za malo starije fudbalere”, rekao je direktor Željezničar Sport Teama Radomir Popović.

Tokom vikenda u Banjaluku je stigao veliki broj ljudi upravo zbog turnira. Brojni roditelji pratili su svoje mališane, navijali i sportski bodrili do posljednjeg trenutka. Neke utakmice odlučivane su penalima što je proizvelo buru emocija na terenu i pored njega. Treba istaći da su se u polufinalu u 2014. godišu sreli Crvena zvezda i Dinamo iz Zagreba. Beograđani su pobijedili, ali u prvi plan se stavlja ''fer plej'' sa obje strane i prikladno ponašanje publike iako se ne dešava baš svaki dan da se ova dva kluba sreću u bilo kojem uzrasnom nivou.

“Prihvaćeni smo sjajno, gostprimstvo organizatora turnira je za svaku pohvalu. Imamo dobre uslove za igru, ovo je dobar turnir za sjecu. Nadali smo se da možemo da osvojimo”, rekao je trener Crvene zvezde u generaciji 2014 Marko Milić.

Pohvale zaslužuju i mališani iz Pečuja. Mađarski PECS pokazao je zavidan nivo fudbala na ovom nivou kao i Zadarnova kao veoma organizovan kolektiv.