XS
SM
MD
LG

Šljivić dva puta drugi na Kupresu, Dragoljevićeva bronzana

Od ponedjeljka do srijede na Kupresu su vožene FIS trke Adria ski kupa i Nordis kupa, a bosanskohercegovački predstavnici su imali uspjeha

Prvog dana vožene su dvije trke veleslaloma u obje konkurencije. Na prvoj muškoj trci pobjedu je ostvario Amerikanac Rowen Ainslie, svega pet stotinki ispred našeg Marka Šljivića. Treće mjesto je zauzeo još jedan Amerikanac James Ferri, a podijum je za 26 stotinki izmakao našem Emiru Lokmiću na četvrtom mjestu. Dino Terzić je zauzeo 17. mjesto, a plasman su još ostvarili Alen Bičakčić, Tarik Zuhrić, Milivoje Mačar, Mak Lomigora, Muhamed Huseinović, Izet Lut Osmanagić i Denis Kovač. Trku nije završio Noah Miljković.

U drugom veleslalomu istog dana Emir Lokmić je uspio doć do podijuma i biti treći, a sada je Marku Šljiviću izmakao podijum, te je završio kao četvrti.

Kod djevojaka, Nikolina Dragoljević je u prvom veleslalomu bila treća, Ina Likić na 12.mjestu, a Teodora Filipović nije završila trku. U drugom veleslalomu, Teodora Filipović je bila 12.

U prvom slalomu pobijedio je Emir Lokmić, a u drugom Marko Šljivić je završio kao drugoplasirani. Kod djevojaka, u slalomu je 10. mjesto Teodore Filipović bilo jedini plasman