XS
SM
MD
LG

Radnik krenuo sa pripremama, Jevtić izvršio prozivku

Photo, NSBiH

Trener Radnika, Dragan Jevtić, izvršio je prozivku fudbalerki za drugi dio sezone u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine i time su zvanično počele pripreme tima iz Bijeljine. Prozivci su se odazvale sve fudbalerke, a među njima je i nekoliko kadetkinja koje će biti u konkurenciji za nastavak sezone.

Radnik je polusezonu završio na četvrtom mjestu sa 13 osvojenih bodova, šest više od zone ispadanja i očekuje ih borba za opstanak u društvu najboljih. Takođe, plavo-bijele će se boriti da nastave tradiciju kada je u pitanju takmičenja u Premijer ligi, s obzirom da je Radnik jedini uz SFK koji igra ligu od njenog osnivanja.

Planirano je i nekoliko prijateljskih utakmica, a protivnici su uglavnom iz Srbije. Podsjećamo, Radnik prvu utakmicu u nastavku sezone igra protiv Emine iz Mostara kod kuće

Za SportDC govorio je prvi čovjek Radnika i jedan od osnivača kluba.

- Kao što znate počeli smo pripreme za nastavak sezone u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine i ono ka čemu težimo je da zadržimo status premijerligaša što je svakako i cilj kluba u drugom dijelu prvenstva. Međutim, s obzirom na sve okolnosti i prvi dio, biće veoma teško, jer se jedna polovina ekipa bori za opstanak, tako da biće zanimljivo, ali u dobroj smo poziciji i vjerujem da ćemo ostvariti ono što nas zanima. Nismo opterećni sa time, jer znamo da posjedujemo kvalitet i sigurno da će u nastavku sezone naše mlađe igračice dobiti priliku, jer se radi o veoma talentovanoj i kvalitetnoj generaciji iz kadetskog pogona. Ne planiramo da dovodimo nova imena nego ćemo biti fokusirani sa onim što imamo. Dosta je posla ispred nas, ali vidjećemo šta će na kraju biti od svega toga. Imamo dogovorenih nekoliko prijateljskih utakmica, barem za sada, definitivno ćemo igrati sa Vojvodinom iz Novog Sada narednog vikenda u Srbiji, a tu su još Radnički Kragujevac i Sloga Zemun. Nadam se da ćemo pripremni period apsolvirati uspješno i da neće biti povreda, izjavio je Dragan Jevtić, trener Radnika iz Bijeljine.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6