XS
SM
MD
LG

Održano Otvoreno prvenstvo Opštine Pale na Ravnoj planini

Ski centar "Ravna planina" bio je danas domaćin Otvorenog prvenstva Opštine Pale u veleslalomu.

Nastupili su dječaci i djevojčice od osam do šesnaest godina starosti, a na podijum su se peli i domaći takmičari.

U konkurenciji dječaka do 8 godina, Milutin Lučić iz "Jahorine" je osvojio bronzanu medalju, iza Bakira Đozića i Danija Maglajlića. Od domaćih predstavnika, u ovoj kategoriji bio je još skijaš "Pala" Kosta Mrdić koji je završio na sedmom mjestu.

Kod djevojčica do 8 godina, sve tri medalje idu na Pale. Zlato je osvojila Tamara Zavođa iz Ski kluba "Jahorina", a Nina Tadić i Lara Stanušić donose medalje za Ski klub "Pale". Četvrta je bila treća skijašica "Pala", Lana Brezo.

U veleslalomu za dječake do 10 godina podijum pripada Abdulahu Hadžimešiću, Rijadu Smajloviću i Anuru Baručiji. Za malo je izmakao Lazaru Vukoviću i Luki Lopatiću iz "Jahorine" koji završavaju na 4. i 5. mjestu, Vuk Kubura iz "Avanturista" je 17. a iza njega je Lazar Lonco iz "Jahorine". Matija Ćosić iz "Avanturista" završava kao 26.

Kod djevojčica do 10 godina, srebro pripada Sari Lučić iz "Jahorine", iza Asije Duratbegović, dok je Hana Tenić treća. Dunji Vukadin iz Ski kluba "Pale" malo je nedostajalo za bronzu, bila je četvrta, Jahorinke Magdalena Kovač i Maša Kovač su bile osma i deveta, a a Dunja Pejušić iz "Avanturista" deseta.

U konkurenciji dječaka do 12 godina Mihajlo Lučić iz Ski kluba "Jahorina" osvaja srebro, iza Rajana Murtića, a bronzani je bio Emir Telalović. Novak Tadić je završio kao peti, Novak Šljuka osmi, Kosta Kusmuk je bio 11, Matija i Balša Savić 16. i 17, Andrej Kapetina iz Ski kluba "Avanturist" 20, iza njega i Veljko Krajišnik iz "Pala", a Luka Zec je stigao kao 26. u cilj. 

Bronzu je za ski klub "Pale" u konkurenciji djevojčica do 12 godina donijela Tamara Mrdić, koja trku završava iza Dalije Jusupović i Amine Resić. Od petog do devetog mjesta našle su se domaće takmičarke, Lana Mališ, Anđelija Vuković i Helena Lonco iz Jahorine, te Nikolija Brezo i Minja Čeremidžić iz "Pala". Kao 12. i 13. u cilj ulaze Jana Kezunović i Mia Šuka, a Ana Milinković je bila 15. Elena Dragović završava kao 17., a Marija Vuković i Magdalena Šljuka su zauzele 21. i 22. mjesto.

Veleslalom za dječake do 14 godina pripao je Anuru Mehiću, a iza njega su završili Aidan Totić i Adrian Anić. Risto Jugović je bio peti, Mateja Blagojević deveti, Luka Savić je došao na 13. mjesto, 15. i 16. su bili Lav Lučić i Pavle Vukadin, a 22. Matej Dragoljević. 

Kod djevojčica do 14 godina prvo mjesto pripada Dajri Duraković, srebro Asji Mujkanović, a bronza Selmi Balić, Jovana Bojanić je ostala bez medalje kao četvrta, Mara Brezo je bila deveta, a Lana Lopatić i Isidora Krsmanović 15. i 16.

Najstarija kategorija za momke do 16 godina pripala je Leisu Aliji Ćišiću, drugi je bio Timur Delimustafić, a treći Ali Gičević. Kod djevojaka, Taira Šahbazović je zlatna, Muna Delimustafić srebrna, a Sajra Čuljević bronzana.