XS
SM
MD
LG

Dominacija Strahinje Erića na Igmanu

Nordijac Strahinja Erić ostvario je dvije pobjede ovog vikenda na Igmanu u okviru FIS trka na ovoj planini.

Prvog dana u trci 10 kilometara slobodnim stilom Erić je slavio pobjedu sa vremenom 25:54.9 minuta, čak 58 sekundi ispred Stavre Jade iz Sjeverne Makedonije. Treći je završio Kristof Gaše iz Švajcarske. Miloš Čolić je stigao u cilj kao četvrti sa dvije minute zaostatka za Erićem, Miloš Stević je u cilj stigao kao trinaesti, Boris Stanojević četrnaesti, takmičio se i naš najbolji biatlonac Aleksa Vuković koji je došao u cilj kao petnaesti, Uroš Lalović je zauzeo 19. mjesto, a Nikola Bilinac 21. 

Djevojke su vozile u pola kraću dionicu, a najbolje je bila plasirana naša najbolja biatlonka u ovom trenutku, Anastasija Vojinović na šestom mjestu. Iza nje su odmah bile Sara Plakalović i Teodora Delipara. Melika Jazić je završila kao deseta, a iza nje u cilj je ušla Marija Živković. Najmlađa reprezentativka, petnaestogodišnja Iva Mačar je zauzela 13. mjesto.

Drugog dana su vožene iste dionice, a Erić je sada slavio pobjedu sa vremenom 26:43.8, 26 sekundi brže od Stavre Jada, a Miloš Čolić se domogao podijuma i završio kao treći. Peti je bio Aleksa Vuković, a 10. i 11. Miloš Stević i Uroš Lalović. Ostatak reprezentacije danas nije nastupio.

Anastasija Vojinović je kod djevojaka ponovo bila najbolja, ovaj put na petom mjestu, a Sara Plakalović i Teodora Delipara su ostale sedma i osma. Melika Jazić je završila kao deseta, a Marija Živković i Iva Mačar nisu nastupile.