XS
SM
MD
LG

Saučešće Vice Zeljkovića narodu Turske i Sirije

Vico Zeljković, predsjednik fudbalskih saveza Republike Srpske i Bosne i Hercegovine nalazi se u Antaliji u sklopu radne posjete premijerligaškim klubovima.

 


On je tom prilikom, nakon katastrofalnih zemljotresa koji su odnijeli veliki broj žrtava u Turskoj i Siriji, uputio izraze saučešća porodicama nastradalih, ali i fudbalskim organizacijama ove dvije azijske zemlje.
Vico Zeljković je napisao:
“Izražavam svoje najdublje saučešće porodicama nastradalih u katastrofalnim zemljotresima koji su danas pogodili Tursku i Siriju. 
Već sam uspostavio kontakt sa čelnim ljudima Fudbalskog saveza Turske i Fudbalskog saveza Sirije. Naša ljudska obaveza je da u ovom momentu pomognemo narodu ove dvije zemlje u skladu sa našim mogućnostima.
Zbog pojave dezinformacija, želim da kažem da se sve naše ekipe koje su na pripremama u Turskoj nalaze u sigurnom području, koje nije pogođeno zemljotresom.”
Danas je Zeljković u Antaliji takođe održao sastanak sa predstavnicima Sindikata profesionalnih fudbalera BiH Aldinom Džidićem i Tarikom Trbićem.