XS
SM
MD
LG

Marina Kurteš emotivna na dočeku u svom klubu: Ova medalja nije kraj, nadam se još značajnijim rezultatima

Karatistkinja Slavije, Marina Kurteš, dočekana je večeras u svom klubu poslije osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore (U21) u kiparskoj Larnaki.

Uz klupske drugare, porodicu i prijatelje kluba, proslavljen je ovaj veliki rezultat, prva evropska medalja za nju i druga koja je stigla u klub sa WKF Evropskog prvenstva. Prvu je, podsjećamo, 2018. godine u klub donio Maksim Avramović sa Evropskog prvenstva za kadete u Sočiju. 

Emotivnim govorom, uz poneku suzu, Marina se zahvalila svom terenu Dejanu Vukadinu, porodici koja je uvijek bila uz nju, sparing partnerima, ali i svim prijateljima kluba koji su uz nju sve vrijeme. Veliku zahvalnost izrazila je i prema načelnicima Opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, Jovanu Katiću i Marinku Božoviću, kao i gradonačelniku Istočnog Sarajeva, Ljubiši Ćosiću, koji su joj pomogli u odlasku na Evropsko prvenstvu.  

- Ova medalja je velika i dosta značajna. Međutim ja još nisam svjesna toga, još su emocije nisu slegle, vjerovatno će kroz koji dan. Moj klub je tu, ljudi iz Istočnog Sarajeva su tu i mnogo mi znači što oni cijene moj rad i što su uz mene, rekla nam je Marina Kurteš.

Pet teških borbi je iza karatistkinje Slavije u Larnaki, četiri pobjede i poraz od Grkinje.

- Bilo je dosta teško, stvarno. U mom dijelu žrijeba su bile izuzetno jake takmičarke, imala sam pet jako teških i napornih mečeva i ova medalja zaista vrijedi.

Iako je bronza, ona dolazi sa Evropskog prvenstva za mlađe seniore i zbog toga je to njen najveći uspjeh u karijeri, veći od zlata sa Svjetske lige za juniore.

- Jeste, svakako. Ova bronza je jača i draža i većeg je sjaja slobodno mogu reći jer se radi o kategoriji mlađih seniorki. Sve to čini ovu medalju mnogo jačom i sjajnijom.

Ova medalja joj je motivacija za nastavak rada. 

- Čekaju me državna i republička prvenstva. Ova medalja nije kraj, svkaako se nadam da ću u budućnosti ostvarivati još značajnije medalje, težiću ka tome.

Ponosan je i trener Dejan Vukadin koji je u skromnim prostorijama Karate kluba "Slavija" iskovao još jednu evropsku medalju. 

- 2018. godine Maksim Avramović je napravio sjajan rezultat kada je osvojio bronzu u Sočiju. Evo 2023. sada smo sa Marinom stigli do evropke medalje. Treba naporan rad da bi se došlo do vrhunskog rezultata. Marina je prošle godine bila peta, izgubila je direktno borbu za medalju. Ja sam znao i vjerovao sam u nju da joj se ove godine neće desiti. Imali smo ove godine dobar ciklus priprema u klubu, Marina je učestvovala na Svjetskoj ligi za seniore u Atini gdje je poražena od Japanke na prvi poen. Imala je tu četiri jaka meča, onda smo otišli u Samobor, na jedan od najjačih turnira u Evropi, slobodno mogu reći kao malo Evropsko prvenstvo, gdje je Marina poražena upravo od Makedonke kojoj je sada to vratila na Evropskom prvenstvu i pobijedila je u borbi za bronzanu medalju.

Predaha nema. Marina će malo odmoriti i nastaviti sa pripremama za ostala takmičenja, a ostatak tima radi prema ustaljenom programu. Zahvalio se i Vukadin onima koji su omogućili odlazak u Larnaku.

- Nastavljamo sa radom. Kontinuitet rada ne prestaje. Imamo osim Marine momke koji prave odlične rezultate na balkanskim, republičkim i državnim prvenstvima. Rad, rad i samo rad. Hvala načelnicima Opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevu Marinku Božoviću i Jovanu Katiću kao i gradonačelniku Ljubišu Ćosiću i svim ljudima koji su nam pomogli da mi odemo na ovo jako takmičenje.

Kao predstavnik lokalne zajednice da pozdravi Marinu je stigao i načelnik Opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović, a Marina i jeste stanovnica ove opštine.

- Ako smo na bilo kakav način kao lokalna zajednica barem malo imali učešća kroz finansijsku podršku Marini i svim sportistima Istočne Ilidže i Istočnog Sarajeva drago nam je. Naravno, za sve ove medalje su zaslužni prije svega oni i treneri koji svojim trudom i radom u teškim uslovima i jednim vanserijskim entuzijazmom postižu rezultate vrijedne svake pažnje i koji sigurno prevazilaze ono što u ovom momentu grad za sve sportiste i opštine Istočne Ilidža može da pruži. Jako smo ponosni na Marinu i na sve sportiste koji su najbolji predstavnici onoga što se dešava u Istočnom Sarajevu, prostoru koji po sportistima i sportiskim radnicima sigurno prednjači u Republici Srpskoj, ne samo u individualnim boračkim sportovima, već i kolektivni u svim granama sporta. Siguran sam da je pred sportistima koji dolaze sa ovih prostora svjetla budućnost.