XS
SM
MD
LG

Komšijski derbi na Sokocu, začelja u Nevesinju, Inova dočekuje Obudovljanke

Inova

U prvenstvu Republike Srpske u konkurenciji seniorki na rasporedu utakmice 13. kola.

Zanimljiv meč očekuje se u komšijskom derbiju na Sokocu, ekipa Glasinca dočekuje Slavijašice, a biće velike i neizvijesne borbe i u Nevesinju. Sastav Veleža je u zoni ispadanja te u nadmetanju sa desetoplasiranim Bratuncem traži priliku da na tabeli preskoče gošće.

U Zvorniku Drina u susretu sa poslednjim Ljubinjem juri sedmu pobjedu, a posle upisanog prvog ovosezonskog poraza u vikendu iza nas u Bratuncu lider Inova u nadmetanju sa Obudovljankama traži povratak na pobjednički kolosjek.

Zanimljiv susret očekuje se u Trebinju, sedmoplasirani Leotar dočekuje treći Libero koji je u naletu. Jedna i druga ekipa najavljuje veliku borbu, vjeruju u svoje snage i nadaju se najboljem te se očekuje lijepa uzbudnjiva i neizvijesna odbojkaška predstava. 

Drugoplasirani Radnik dočekuje Maglić i prema prognozama odbojkaških poznavalaci izraziti je favoreiti ali Fočanke u svom posjedu nemaju bijelu zastavu te će domaće igračice morati uložiti dista truda da bi doše do 11. slavlja.

Mečevi u Bijeljini, Sokocu, Nevesinju i Banjoj Luci na rasporedu su u subotu, a utakmice u Trebinju i Zvorniku na programu su u nedelju.

XIII KOLO PRVA LIGA ŽENE

SLUŽBENA LICA  

ŽOK "Radnik" - OK "Maglić" 16,00

Delegat-kontrolor: Srđan Baralić / Pale

Prvi sudija: Duvnjak Gorica / Pale

Drugi sudija: Bencun Srđan / Modriča

 

OK "Glasinac" - OK "Slavija" 16,00

Delegat-kontrolor: Ana Vasiljević / Pale

Prvi sudija: Jovanović Dejan / Bijeljina

Drugi sudija: Stanišić Jovana / I.N.Sarajevo

 

OK "Velež" - ŽOK "Bratunac" 16,00

Delegat-kontrolor: Dejan Kebara / Foča 

Prvi sudija: Kapor Vera / Foča

Drugi sudija: Kulidžan Nebojša / Bileća

 

OK "Inova" - ŽOK "Crvena Zvijezda" 15,00

Delegat-kontrolor  Veselin Drobnjak / Modriča 

Prvi sudija: Miškić Dragan / Obudovac

Drugi sudija: Cvišić Borisav / Gradiška

 

NEDELjA 12 DECEMBAR 

ŽOK "Leotar" - OK "Libero"16,00

Delegat-kontrolor  Slobodan Antunović / Gacko 

Prvi sudija: Tošić Mirjana / Čajniče

Drugi sudija: Pandurević Nevena I.N.Sarajevo

OK "Drina" - OK "Ljubinje Bankom 16,00

Delegat-kontrolor Mila Nikolić / Vrčko

Prvi sudija: Višnjić Snježana / Sokolac

Drugi sudija: Gutalj Dragan / Pale

Večeras je u velikoj sali Centra za kulturu "Semberija" održana 46.manifestacija Izbor sportiste godine Grada Bijeljina. Žiri je odlučio da laureat za 2022.godinu bude Davor Arnautović, član Kluba malog fudbala "Radnik MD Shop".

Rijetko se u dugogodišnjoj istoriji izbora za najboljeg sportistu Bijeljine desilo da nagradu za najboljeg seniora dobije takmičar koji ne dolazi iz najpopularnijih sportova, fudbala, košarke, odbojke, rukometa ili borilačkih vještina. Međutim, Bijeljina na žalost posljednju godinu prolazi kroz krizu ekipnih sportova, što je stručni žiri očigledno prepoznao i na taj način poslao poruku da ne želi po svaku cijenu proglasiti za najboljeg seniora sportistu iz fudbalskog, košarkaškog ili odbojkaškog kluba Radnik. Laureat odlazi u prave ruke jer je Davor Arnautović standardni reprezentativac BiH u futsalu i najbolji igrač lidera premijerligaškog prvenstva KMF " Radnik MD Shop". Drugo mjesto je pripalo košarkašu Luki Jovanoviću iz KK " Budućnost Prolab" dok je treće mjesto zauzeo Nikola Drljić član OK "Radnik".

Za najbolji sportski kolektiv u muškoj konkurenciji proglašen je KK" Budućnost Prolab" dok je priznanje u ženskoj konkurenciji pripalo ŽOK" Radnik".

Za najuspješnijeg trenera žiri je izabrao Josipa Pandžu iz KK"Budućnost Prolab" dok je najuspješniji sportski radnik za 2022.godinu Bogdan Rankić predsjednik Rukometnog kluba Bijeljina.

Od preostalih nagrada valja istaći da je za najboljeg pedagoga fizičke kulture proglašena Biljana Dobrosavljević iz Gimnazije "Filip Višnjić". Najbolji sportista u kategoriji invalidnih lica je Strahinja Rosuljaš član KKK"Bijeljina" i reprezentativac BiH košarke u kolicima. U kategoriji "Najbolji mladi sportisti" nagradu je dobilo deset mladih takmičara koji su bez sumnje budućnost takmičarskog sporta u Bijeljini" Ema Kovač, Dunja Vukšić, Saša Spasojević, Lazar Lazić, Andrej Aćimović, Faruk El-Chekh, Sofija Rakić, Teodora Trifković, Una Rankić i Emir Tihić. Nagradu za zasluge u sportu posfhumno pripale su Bogdanu Petroviću-Ćiri i Miodragu Kačareviću. Nagradu za dugogodišnji doprinos sportu našem gradu dobili su prof. Ratko Radovanović. i Miodrag Stojanović Kiseli. Ambasador sporta je Luka Jović aktuelni igrač Fiorentine.
.Sve čestitke zaslužuju "Semberske novine" koje su ponovo bile organizator manifestacije za Izbor sportiste godine Grada Bijeljina priredivši publici zanimljiv kulturni sadržaj.

Pokrovitelj  manifestacije je uobičajeno bio Grad Bijeljina., a ispred Gradske uprave prisutnima su se obratili predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević i gradonačelnik Ljubiša Petrović. 
 


Maglić 0 : 3 ŽOK Leotar
Glasinac 0 : 3 Radnik
Drina 1 : 3 Libero
Velež 3 : 0 Slavija
Inova 3 : 0 Ljubinje Bankom
Crvena zvijezda 3 : 2 Bratunac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Inova 22 21 1 63
2 Libero 22 19 3 50
3 Radnik 22 16 6 46
4 ŽOK Leotar 22 13 9 35
5 Crvena zvijezda 22 9 13 30
6 Drina 22 9 13 29
7 Slavija 22 9 13 28
8 Maglić 22 8 14 25
9 Bratunac 22 8 14 24
10 Velež 22 8 14 24
11 Ljubinje Bankom 22 6 16 22
12 Glasinac 22 6 16 20