XS
SM
MD
LG

FK Borac Drvar - vijek postojanja, jubilej za pamćenje

Јелена Дешић предсједник Фудбалског клуба Борац из Дрвара

Недавно је Фудбалски клуб Земун гостовао у Дрвару и на тај начин увеличао јубилеј домаћег Борца који ће наредне године прославити 100. рођендан. Земунци су дошли као пријатељи, а заказали су и ново дружење на свом терену идуће године када планирају да обезбеде и рођенданске поклоне за Дрварчане.

 

На челу ФК Борац налази се Јелена Дешић, по вокацији новинарка, млада особа пуна елана и енергије да се ухавти у коштац са најтежим и највећим проблемима с којима се један клуб, у данашњем времену, може сусрести. Управо њена енергија је главни покретач борбе за опстанак младих у Дрвару, а ФК Борац најбоља прилика да се младост окупи, дружи, такмичи и бори.
-Ове године наш Борац, који је симбол и понос не само Дрвара него и целе Крајине, обележава 99 година постојања. За 100. рођендан планирамо да обновимо свлачионице и просторије које користимо, набавимо неопходну опрему, стадион, трибине, инфрастуктуру самог нашег комплекса колико заправо будемо у могућност, јер без донатора јако је тешко, обзиром да се сам клуб налази у јако тешкој финансијској ситуацији – почела је причу Јелена Дешић, председник Фудбалског клуба Борац.
Дрварчани су регистровани у Источном Дрвару и такмичење у Подручној лиги Бањалука, у систему такмичења Републике Српске.
-Оно што је посебно значајно и важно је управо и обезбедити услове тренирања за малишане, да им Борац буде љубав, а дрварски стадион место на којем ће се окупљати и где ће тренирати. Због тога нам је потребан и континуитет такмичења. Имамо подршку од Подручног Фудбалског савеза Бањалука и Фудбалског савеза Републике Српске и овим путем желим да се захвалим председницима Дарку Љубојевићу и Вици Зељковићу. Нама је та подршка од изузетног значаја – додао је Дешић.
У клубу предузимају све потребне мере и радње како би велики јубилеј прославили на достојанствен начин.
-Када је реч о самој организацији нашег јубилеја – век постојања клуба, планирамо да позовемо и угостимо велике и значајне клубове и представнике истих како из земље, тако и региона. О именима нећемо још да причамо, али већ смо кренули у акцију и обавили прелиминарне разговоре и добили начелне сагласности. Желимо да, уз пригодне поклоне, позовемо и све ветеране дрварског Борца јер они су ту почињали и оставили нама у аманет да наставимо да јединствено, храбро и поносно чувамо наш Борац и наш град – објаснила је Јелена Дешић.
На питање да ли је председничка функција у једном спортском клубу, у тешким условима за рад, изазов или оптерећење, Јелена Дешић је одговорила:
-За сваку жену на челу једног фудбалског клуба, који постоји готово један век, је част и задовољство, али и обавеза и изазов. Тако и за мене. Радим оно што волим.  Захваљујући Управном одбору, играчима, свима онима који дају свој допринос, ми делујемо као један, добро уигран тим.
Нема сумње да ће се за дрварски Борац тек чути, по добром и позитивном…


Догађај за памћење

Долазак Земуна био је догађај за памћење у Дрвару, нешто посебно.
-Хвала Земунцима на доласку и дружењу, много су нам помогли, вратили веру, дали додатну снагу и мотив. Радујемо се сваком будућем оваквом догађају, који ћемо организовати у склопу рођенданског јубилеја, јер Дрвар има чим да се поноси! Жеља нам је да цела акција прославе 100. рођендана буде догађај који ће се вечно памтити. ФК Борац и Дрвар то заслужују! Учинићемо све да тако и буде – рекла је Јелена Дешић.


Mladost Farmaprom 1 : 3 Rekreativo
OFK Banja Luka 4 : 0 Zmijanje
Šnjegotina 2 : 1 Karanovac
Spartak 2013 10 : 3 Sloboda
Vrbas 3 : 3 Sloga Nektar
Omladinac 5 : 0 Gomionica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Karanovac 24 18 3 3 57
2 Šnjegotina 24 17 4 3 55
3 Rekreativo 24 16 4 4 52
4 Sloga Nektar 24 12 7 5 43
5 Sloboda 24 13 1 10 40
6 Spartak 2013 24 12 3 9 39
7 Borac (-3) 24 9 5 10 29
8 Mladost Farmaprom 24 8 4 12 28
9 Vrbas 24 7 5 12 26
10 Zmijanje (-3) 24 7 3 14 21
11 OFK Banja Luka 24 4 5 15 17
12 Omladinac 24 4 4 16 16
13 Gomionica 24 5 0 19 15