XS
SM
MD
LG

Na Jahorini se skija bez čekanja

Vikend iza nas na olimpijskoj planini Jahorini obilježilo je predivno sunčano vrijeme, odlični uslovi za skijanje bez gužve na stazama, ali uz to i rekordna posećenost. Idealna priprema ski staza i rad svih instalacija rezultirali su povećanjem broja posjetilaca pa je tako dnevno na Jahorini skijalo gotovo 10.000 skijaša po danu koju su napravili preko 150.000 prolaza. Za skijaše je ovo najvažniji parametar, jer pokazuje da se na Jahorini kupljena karta može u potpunosti iskoristiti, da nema čekanja na instalacijama i da se može ceo dan skijati na sjajno uvezanim stazama bez gužve.

Prema svim dosadašnjim parametrima mjesec februar je uspješniji čak i od rezultata ostvarenih pomenutog mjeseca prošle godine koja je bila najuspješnija ikada. Poređenja radi prošle godine u mjesecu februaru zabilježen je broj od 930.000 prolaza i 93.000 skijaša dok već sada bilježimo gotovo 1.000.000 prolaza i 105.000 skijaša. Promet za pomenuti mjesec povećan je za gotovo 1.500.000 KM. Ipak, ukupni rezultat u poređenju sa prošlogodišnjim parametrima iskazuje zaostatak od 33 odsto prouzrokovan zakašnjenjem skijaške sezone zbog nedostatka uslova.

Skijanje na Jahorini se nastavlja u sjajnom maniru, vremenski uslovi su odlični, dani su sada duži i sunčaniji i najbolji za skijanje. Za skijaše i bordere je jako bitna informacija da nema čekanja i gužvi na polazu žičara kao i na samim stazama. U planu je da skijalište nastavi rad u punom kapacitetu. Ski staze su odlično obilježene uz svu neophodnu signalizacijsku i bezbjednosnu opremu, što čini skijanje i bordanje zaista pravim užitkom.

Noćno skijanje je dostupno svaki dan u terminu od 18 do 21 čas dok svakog petka, subote i nedjelje za noćno skijanje uz gondole Poljice i Partizan u pogonu bude i šestosjed Prača.

Gosti Jahorine od ove zime imaju priliku uživati na sankaškoj stazi dužine 600 m. Sankanje je već sada omiljena aktivnost mnogobrojnih gostiju Jahorine a dostupno je svaki dan u terminu od 16 do 18 časova. Ljubitelje bordanja i freeride skijanja se sjajno zabavljaju na novom Snoubord parku na ski stazi Trnovo.

Uz sjajne uslove za skijanje naredni period će obilježiti i mnogobrojni događaji. Sada već tradicionalno Jahorina će biti domaćin Red Bull Home Run zanimljivom takmičenju koje će se na stazi Poljice održati 25. februara dok će dan nakon toga, 26.2. uslijediti odlična zabava uz sada već poznati Teqvolly turnir u spotu koji predstavlja kombinaciju odbojke i stonog tenisa.

Odlična zabava se nastavlja I u Olimp baru uz poznate hitove regionalnih zvijezda – Amadeus Banda, Nikoline Kovač, Nebojše Vojvodića, Ljupke Stević, Dejana Matića dok posebno interesovanje vlada za dobro poznatu Đurologiju koja je zakazana za 11. mart.

Ostali fotosi: