XS
SM
MD
LG

Aleksandar Stanković: Rezultati nas nisu poneli, čvrsto stojimo na zemlji

Stručni štab Novog Pazara - foto: facebook.com/fknovipazar.zvanicna

Definitivno, Novi Pazar je hit prvenstva. Dobre igre iz prvog dela prvenstva produžili su u nastaku sezone i deobom petog mesta u igri su za izlazak u Evropu. U pripremnom delu su odigrali pet utakmica, bez poraza, i uspešan niz su nastavili u prethodna tri kola. Trener Aleksandar Stanković se u razgovoru za naš portal kratko osvrnuo na još jednu blistavu partiju i pobedu u Kruševcu.

- Znali smo da će biti teško, pogotovu što su tereni tokom februara dosta oštećeni i ne pružaju dovoljno mogućnosti da se kontroliše igra. Probali smo u prvih 20 minuta, kao i domaćin sa kontrolom igre, desile su se greške i morali smo da se prilagodimo terenu. Čekali smo iz kontre da iznenadimo i na individualni kvalitet Majdaveca postigli gol - reči su mladog stručnjaka, koji uveliko razmišlja o sutrašnjem rivalu Mladosti GAT.

- Iz utakmice u utakmicu rastemo, črsto stojimo na zemlji, rezultati nas nisu poneli. Iza nas je serija dobrih rezultata i težimo da ostanemo na tom kursu. Prvenstvo nikad nije bilo izjednačenije, neprestano se dešavaju iznenađenja. Moramo sutra biti takmičarski nastrojeni, da prvu šansu pretvorimo u gol. Očekuje nas tvrd protivnik, dobro organizovan u defanzivnom bloku. U polju imaju visoke igrače koji mogu biti potencijalna opasnost u prekidima. Moramo biti skoncentrisani, hrabri, smireni iza lopte, jer je rival tranziciono neprijatan preko pokretljivog Mituljikića, Del Bela i Milića – zapažanja su kormilara Pazaraca, kome je laknulo što se tiče kadrovske situacije i izuzev Gavrića imaće na raspolaganju sve igrače.