XS
SM
MD
LG

Banjalučanima  priznanja na Brčko Handbal kupu

Mladi  rukometaši  omladinskog rukometnog  kluba  „BL“ pobjednici su 1.međunarodnog turnira za  mlađe kategorije  „Brčko Handbal kup“  koji je danas uz učešće  sedam ekipa iz Hrvatske i BiH  održan u gradu na Savi.

Srđan Blažić poslanik u Skupštini Brčko distrikta BiH, je otvorio ovu svetkovinu rukometa na kojoj su učestvovali mladi rukometaši   iz  Županje, Bijeljine, Mikanovaca, Banja Luke, Gradačca, Gračanice i Brčkog.

U kategoriji igrača rođenih 2008/2009  banjalučani  su u finalu bili bolji od rukometaša  RK „Ivan“ iz Mikanovaca. Treće mjesto pripalo je ekipi RK „Bijeljina“.

Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Mihajlo Zec , rukometaš  ORK  „BL“, najbolji strijelac je Patrik Puškarić član ekipe IVAN iz Mikanovaca, dok je za najboljeg golmana izabran Filip Ignjatić iz ORK „BL“.

 I u  kategoriji igrača rođenih 2010/2011 godine prvo mjesto    osvojili su rukometaši ORK „BL“ koji su u finalu bili bolji od vršnjaka iz RK „Bijeljina“. Treće mjesto pripalo je domaćim rukometašima, ekipi ORK „Perihel“ Brčko.

Najbolji igrač u ovoj kategoriji  je Boris Ignjatić član ORK „BL“, njegov klupski drug  Ivan Šainović izabran je za najboljeg golamana, dok je titulu najboljeg strijelca ponio Đorđe Stojanović, član ORK „Perihel“ Brčko.

Pobjedničkim ekipama u obje kategorije kao i najboljim pojedincima ovog jednodnevnog rukometnog nadmetanja dodijeljene su medalje i pehari.

Organizacijom 1. međunarodnog „Brčko handbal kupa“ uspješno je rukovodio dr Predrag Gluhaković, predsjednik Orgabizacionog odbora, a turnir je zatvorio Željko Novaković, član Uprave ORK „Perihel“ Brčko zahvalivši se gostima koji su se odazvali na ovo rukometno drugovanje, najavljujući novo druženje 2024, uz želju da turnir okupi više ekipa.

Ovaj po ocjenama svih učesnika, odlično realizovani turnir za mlade rukometaše uz pomoć privrednika i pojedinaca iz Brčkog, te Vlade i Skupštine distrikta Brčko,  organizovali su rukometni entuzijasti okupljeni oko omladinskog rukometnog kluba „PERIHEL“ .