XS
SM
MD
LG

Paoleta Magoni na ''svojoj'' Jahorini

Paoleta Magoni i Dejan Ljevnaić

Juče je na Jahorini održana konferencija za medije povodom svečanog prijema počasne gošće Olimpijskog centra Jahorina, italijanske skijašice i osvajač zlatne olimpijske medalje u trci slaloma 1984. godine, Paole Magoni, čija je višesatna posjeta planini započela na stazi Slalom, u Rajskoj dolini.„

Danas je našu planinu posetila istinska istorijska ličnost, gospođa Paola Magoni, koja je pre 39 godina na stazi Slalom učestvovala u trci slaloma i osvojila zlatnu medalju na tada održanim Zimskim olimpijskim igrama, ’84 godine. Za sam početak posete koja nam je priredila veliku radost obišli smo upravo stazu Slalom, na kojoj je Paola odnela najsjajnije odličje u disciplini slaloma. Pre nego smo vam se pridružili u gondoli Poljice, na putu ka ovamo mnogobrojna dečica i skijaši sa velikim osmehom na licima dočekali se Paolu, i to me jako raduje“, rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina tom prilikom. 

Za prisutne, tom prilikom, sa velikim zadovoljstvom, i čak suzama u očima punim nostalgije, govorila je upravo Paola Magoni, koja se organizatorima zahvalila na prelijepim emocijama koje su joj ovim svečanim dočekom priredili.

Iako se na konferenciji za medije održanoj danas na Jahorini sa velikom radošću govorilo o događajima od prije skoro 40 godina, učesnici iste akcenat su stavili i na one događaje i projekte koji će oblikovati budućnost naše djece, te tom prilikom, 10 vrijednih mališana, učesnika akcije „Hiljadu skija za našu djecu“, uručili zaslužene nagrade, skije.

Za medije govorili su i ambasador Italije u Bosni i Hercegovini, Marko di Ruzza, direktor ski centra “Bjelašnica”, Jasmin Mehić i sekretar ski kluba “Olimpik”, Edina Demirović.

Ostali fotosi:Marja Nišić