XS
SM
MD
LG

Het trik Nermina Haskića

Minut ćutanja za Milenka Maljenovića

Po prohladnom vremenu i na teškom terenu u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine Sloga Meridian poražena je od Veleža iz Mostara rezultatom 0:3.
Prije početka utakmice minutom ćutanja odata je počast nedavno preminulom sekretaru Sloge Milenku Maljenoviću koji je život okončao u 94.godini. Doživio je da njegov voljeni klub zaigra u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Kapiten Sloge u prvom poluvremenu je bio mladi Obrad Starčević izdanak škole, što predstavlja veliku čast u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.
U 18.minutu sa velike udaljenosti po zemlji šutirao je Obrad Starčević, ali bio je to lak plijen za golmana Veleža Bogdanovića. Prvi period igre protekao je bez izrazitih stoposttnih šansi za gol.
U 49.minutu prvo je u odličnoj prilici bili su gosti ali odlično odbranio Trako, a odmah zatim na drugoj strani bezuspješan je bio Pavel Baranov. U 52.minutu čuvar mreže Sloge Meridan Elvir Trako zaplivao je u prazno, to koristi Nermin Haskić i posprema loptu u praznu mrežu 0:1. Tekao je 62.minut centaršut Vehabovića prihvatio je Haskić, ali ba mjestu je Trako. U 72.minutu dosuđen je kazneni udarac za Slogu Meridian kada je Bodanović ovorio Sergeja Vintonjija. Penal je izveo Obrad Starčević a njegov šut odbranio je upravo golman Veleža Slaviša Bogdanović. Igrao se 77.minut kada je drugi žuti karton zaradio Franko Dadić i domaći tim je ostao sa igračem manje. Ostoja Šaula u 86.minutu izgubio je loptu u blizini svog gola tačnije u petercu, to koristi Nermin haskić i postiže svoj drugi gol na utakmici za 0:2. Kada se očekivao kraj utakmice u drugom minutu sudijske nadoknade Nermin Haskić postiže het trik na utakmici za konačnih 0:3.

SLOGA MERIDIAN - VELEŽ 0:3 (0:0)

Strijelci: 0:1 Haskić u 52, 0:2 Haskić u 86, 0:3 Haskić u 90+2.minutu. Stadion: "Dr.Milan Jelić". Gledalaca: 400. Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Pomoćnici: Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo) i Bojan Makarić (Bijeljina). Kontrolor suđenja: Husein Terzić (Travnik). Delegat: Seadin Badić (Cazin). Žuti kartoni: Perković, Šaula, Stevanović, Dadić, (Sloga Meridian), Šikalo, Hasanović, Bogdanović, (Velež). Crveni kartoni: Franko Dadić (Sloga Meridian) u 77.minutu.
SLOGA MERIDIAN: Trako, Nikolić, Popara (od 65. Baštić), Đorić (od 65. Bilal), Stevanović, Baranov, Krstovski (od 46. Vintonji), Šaula, Lalić (od 15.minuta Dadić), Starčević, Perković (od 46. Ristić). Trener: Zoran Ćurguz.
VELEŽ: Bogdanović, Zeljković, Hrkač, Šikalo (od 63. Blagojević), Haskić, Sijamija (od 83. Lauš), Hasanović, Halilović (od 30.minuta Anđušić), Vehabović, Dejanović, Domić. Trener: Nedim Jusufbegović.
Igrač utakmice: Nermin Haskić (Velež)