XS
SM
MD
LG

Tužna bh sportska stvarnost

Tužna je sportska slika Bosne i Hercegovine stvorene u Dejtonu. Protekli dani su na najbolji način pokazali da je ovo uklet prostor.

Pokazalo je to sarajevsko novinarsko mašalanje sa fotografijom Ivane Radović sa šajkačom, dignutim prsatima i kokardom, a objavljenom na privatnom profilu. Utrkivali su se da je što više ocrene, djevojku od 20 i nešto godina.

Zar mislite da mi ne znamo otići na profile nekih drugih sportista i vidjeti njihove obvaje?  Znamo, ali nas ne zanimaju. Ne smetaju nam što dolaze iz reda drugih naroda, a vama su samo iz jednog naroda trn u oku! Traje to već godinama i trajaće, jer vi ne znate da izađete iz svog svijeta. 

Dok sarajevske jurišnike i razumijem, ne razumijem predstavnike Republike Srpske koji konstantno ćute na raznorazne provokacije. Važnija im je njihova fotelja, a to na žalost nije ništa novo. Pa i mnogi političari iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama ’’mudro ćute’’ i gledaju svoja posla. Takvih je na žalost sve više i više.

Drugi slučaj koji pokazuje svu bijedu bh stvarnosti je napada na juniore Radnika iz Bijeljine u Brčkom, a nakon meča Kupa Republike Srpske u futsalu za juniore.

Samo naš portal i jedan portal iz Federacije Bosne i Hercegovine su objavili vijest o divljanju huligana za vrijeme i nakon te utakmice.

Ostali su ćutali. Ćutali su i srpski mediji. Sramno.

Bilo je takvih situacija i u prošlosti. Sjetimo se koliko su puta sarajevski novinarski voajeri podvirivali se pod majice srpskih sportista da vide ko je šta istetovirao. Zašto to rade? Znaju oni.

Proteklih mjeseci ista ta piskarala su skakala po Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine i komentarisali kašnjenje izgradnje hibridnih terena. Jeste se kasnilo, ali su neki završeni, a neki se završavaju.

Dok se kasnilo krivac za sve je bio Vici Zeljković, predsjednik FSBiH., Kao da je Vico bio izvođač radova, a ne neko ko je pokrenuo najveću investiciju u bh fudbalu.

Pa najvećem bh stadionu, godinama niko nije eksera zakucao, a ne sanirao teren. A danas, će bh imati četiri vrhunska terena. Nismo pročitali da je neko pohvalio Vicu i ekipu. Ne, razlog je što dolazi iz Republike Srpske i što je sestrić Milorada Dodika.

Pa eto, morao je doći sestrić da bi omogućio da fudbal bh izađe iz blata i oranica. Teško je prihvatiti takvu istinu. Najlakše je napadati, a mogli ste prije Vicinog dolaska. Bilo je i tada novca i mogućnosti za investicije, ali ih nije bilo ili su bile sumnjive? Pisali smo mi davno o tim stvarima, a danas? Samo jedan komentator Arenasporta je progovorio i pohvalio sve što se radi na terenima. Ostali ćute, pojela maca jezik.

Neko još nije dao zeleno (nema veze sa nacionalizmom) svijetlo da se napiše pet redova pohvala predsjedniku koji dolazi iz Republike Srpske, uz to sestrić.