XS
SM
MD
LG

Šljiviću ponovo srebro na Jahorini

Četvrti dan takmičenja na Jahorini vožene su muška slalomska FIS trka "FIS Snow Art", te ženski slalom u okviru "FIS Termag kupa"

Marko Šljivić je nakon dva prva mjesta prva dva dana, sada vezao dva druga mjesta. Danas je slalom odvezao za 1:39.83 minute, 1.11 sekundi iza Hrvata Roka Begovića. Treće mjesto je zauzeo Martin Mihalka iz Slovačke.

Alen Bičakčić je zauzeo 22. mjesto, Mak Lomigora 31, Izet Lut Osmanagić 34, Denis Kovač je u cilj ušao kao 41, a Nadir Busevac kao posljednji, 43. Trku nisu uspjeli završiti Emir Lokmić, Noah Miljković, Tarik Zuhrić, Afan Mehić, Dino Terzić i Milivoje Mačar. 

Julija Zlatkova iz Bugarske konačno je uspjela da prekine dominaciju Moli Batler iz Velike Britanije i osvoji današnju trku sa 84 stotinke ispred Batler. Treća je završila po treći put u četiri dana Kamila Sudruk iz Argentine. Ina Likić je bila najbolja bh. skijašica na petom mjestu, a šesta je završila Teodora Filipović. Amber Nikšić nije uspjela završiti trku.

Takmičari se sutra sele na paljansku Ravnu planinu gdje će se voziti prvenstva Bosne i Hercegovine za seniore i juniore u veleslalomu.