XS
SM
MD
LG

Ivo Krezo podnio ostavku: Ja sam najodgovorniji za rezultat

Foto/ NFS BiH

Selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivo Krezo, ponudio je ostavku na mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, a za njim je to isto učinio i stručni štab Mirko Čampara, Nijaz Mulahmetović, Antonio Vidović.

U razgovoru za naš portal selektor Krezo ističe da je on najodgovorniji za ovaj rezultat, te da je s toga i ponudio ostavku i da je to njegova konačna.

 To je moja konačna odluka. Ja sam odmah Savez obavijestio da podnosim ostavku. Ja sam najodgovorniji za ostvareni rezultat i s toga je i normalno da podnesem ostavku. Meni je reprezentacija sve, tokom svih ovih godina kako sam selektor reprezentaciju sam uvijek stavljao na prvo mjesto, svo vrijeme sam posvetio reprezentaciji, godišnje odmore umijesto za vrijeme sa porodicom dao sam reprezentaciji. Vrijeme je da neko novi nešto pokuša, da unese određenu svježinu, malo možda i razdrma ove igrače. Ne mislim da je ova reprezentacija nekvalitetna ili netalentovana, na kraju krajeva plasirali smo se i na jedno Evropsko prvenstvo, ali došli smo u situaciju da je vrijeme da neko drugi nešto proba, rekao je za naš portal Ivo Krezo.

Ipak, Ivo Krezo smatra da Savez treba da obavi još jedan razgovor sa njegovim pomoćnicima.

- Cijenim to što je stručni štab kao i ja odlučio da podnese ostavke, iako ja ne bih volio to. Radi se o sjajnim momcima i mislim da bi Savez sa njima mogao i trebao obaviti još jedan razgovor kako bi oni nastavili svoj rad. Oni su meni rekli da kako su bili sa mnom u pobjedama i kada smo se radovali, tako su i sada kada rezultati nisu najbolji i kada je iza nas neuspješni ciklus kvalifikacija. Mogu samo da budem zahvalan što sam radio sa njima sve ovo vrijeme bez ikakve tenzije. Bude nekih određenih nesuglasica, to je normalno, ne mislimo svi isto, ali nikada kao što smo slušali u nekim ranijim reprezentacijama nije bilo nekih većih problema unutar same reprezentacije.

Duel protiv Češke samo je vrh neuspjeha koji je doživljen u ovim kvalifikacijama. Bosna i Hercegovina je dobro otvorila susret, ali je na kraju sve propalo.

- Dobro ste rekli, zaista smo odlično odigrali prvih 10 minuta utakmice, postigli gol, imali još neke prilike i onda primamo dva gola. Znali smo da je Češka jaka na prekidu, dosta smo pažnje posvetili tome, ali opet nismo uspjeli da odbranimo te prekide, primamo dva gola i gubimo na poluvremenu 2:1. Mislim da smo generalno prvo poluvrijeme odigrali dobro i da nije bilo realno da gubimo, možda je 1:1 i bio najrealniji rezultat. U drugom poluvremenu smo opet nešto pokušali, primamo taj treći gol gdje opet iz najbolje namjere Deko pokušava, golman hvata loptu i mi primamo treći gol. Upozoravali smo i na te akcije, da to ne radimo često, golman Češke je izuzetno siguran, ali primamo i taj treći i onda se raspadamo. Znate, postoje igrači koji kada naprave grešku iz nje gledaju da izađu još jači i da se to ne odrazi na njih, a postoje i drugi koji onda samo krenu iz greške u grešku. Vidjelo se i koliko nam je nedostajao Davor u ovom meču na svojoj poziciji u rotaciji, koji je kao sama pojava izuzetno vrijedan, a kamoli igrački. Uz to i taj rezultat protiv Armenije u petak, gdje smo odigrali prilično dobro, ali nije nam se vratilo.

Utisak je nekako i da je igra Bosne i Hercegovine postala previše očita, naročito taj "višak" koji je bio najjače oružje, sada ga svi mnogo bolje brane.

- Pa gledajte, mogli ste primjetiti da i nismo previše igrali sa Dekom u polju, već smo pokušavali u toj igri 4 na 4, sa povremenim razbijanjem ritma. Kasnije smo već više prelazili kada nismo više imali šta da čekamo. Znate kako je to, kao što i mi gledamo druge reprezentacije kada igramo protiv njih, tako su i oni nas skautovali. I mi smo jako dobro znali kako igra Rešetar, kako voli da ulazi u sredinu, pa da onda dijeli lopte na stranu, a tako su i oni vidjeli koja su Dekova omiljena dodavanja kada pređe u polje.

Ivo Krezo će odraditi još akciju sa U19 reprezentacijom pred predstojeći kvalifikacioni turnir koji se igra u Širokom Brijeg i poslije potvrde Saveza time će i definitivno biti završen njegov selektorski mandat.


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6