XS
SM
MD
LG

Skijaši se vratili na Jahorinu: Bronza Maji Tadić

JP Photo/ Jovan Punišić

Skijaši su se poslije izleta na Ravnu planinu i takmičenja u ovom paljanskom ski centru, vratili na Jahorinu gdje su se jučer i danas održavale trke u okviru "FIS Kupa Jahorina".

Jučer je vožen veleslalom, a najbrži je bio bh. skijaš Emir Lokmić. On je trku odvezao sa ukupnim vremenom 1:55.69, tačno sekundu brže od Britanca Luka Smita Kerika. Treći je bio Miha Svetličić iz Slovenije.

Od bh. skijaša Dino Terzić je bio sedmi, a Denis Kovač 38. Trku nisu završili Marko Šljivić, Noah Miljković, Afan Mehić, Izet Lut Osmanagić, Mak Lomigora, Milivoje Mačar i Alen Bičakčić.

Kod djevojaka, Maja Tadić je uspjela doskijati do bronze, a ispred nje su završil Julija Zlatkova iz Bugarske i Marija Belen Simari Birkner iz Argentine. Ina Likić je završila kao šesta, a Teodora Filipović deveta. 

Danas je vožen slalom u obje konkurencije, a Marko Šljivić je završio kao četvrti iza Britanca Luka Kerika Smita, Hrvata Roka Begovića, te reprezentativnog kolege, Emira Lokmića. Nadir Busevac je još jedini završio trku od bh. skijaša na 17. mjestu. Odustali su Milivoje Mačar, Mak Lomigora, Afan Mehić, Dino Terzić, Denis Kovač, Izet Lut Kovač, Alen Bičakčić i Milivoje Mačar.

Kod djevojaka, veliki broj izostajanja, a trku su završile tek četiri skijašice, prva Moli Batler, te Julija Zlatkova, Marija Belen Simari Birkner i kao četvrta Petra Lazović iz Srbije.