XS
SM
MD
LG

Srbija započinje operaciju "Euro", Petrović najavio borbu do samog kraja

Kadetkinje Srbije započinju drugi krug kvalifikacija

Ženska kadetska reprezentacija Srbije sutra započinje drugi krug kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, a prvi rival izabranicama novog selektora Aleksandra Petrovića biće selekcija Danske u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Direktan prenos utakmice biće na youtube kanalu FSS, a protiv selekcije Španije i Bjelorusije mečeve će prenosti TV Arena.

Petrović je najavio da ih očekuju teške utakmice, ali da vjeruje kako će pružiti veoma jak otpor svim ekipama.

- Mi smo se spremali da napravimo što bolji rezultat i svakako nama je čast i zadovoljstvo, da igramo protiv ovih reprezentacija, a posebno protiv reprezentacije Španije koja je prije par mjeseci osvojila titulu svjetskog prvaka i ima tu dosta djevojaka koje igraju u najboljim klubovima svijeta. Posjedujemo kvalitet i na nama je velika odgovornost i obaveza da pokušamo da napravimo što bolji rezultat u sutrašnjoj utakmici protiv Danske, kao i protiv Španije i Bjelorusije. Očekuje nas težak meč, jer svi znamo kakva je Danska kao reprezentacija, ali sigurno ćemo pred našima navijačima dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat. Takođe imamo šta i da pokažemo, jer ova selekcija sastoji se od dosta talentovanih djevojčica i mislim da imamo čemu da se nadamo, zaključio je selektor ženske kadetske reprezentacije Srbije.

Selektor Aleksandar Petrović pozvao je 23 igračice:

golmani Tina Arsić (Grashopers, Švajcarska), Lana Milić (Vojvodina), Anja Megić (Jagodina), Anđela Milovanović (Zvezda B), Tara Kocić (Lavice), Aleksandra Gajić (Spartak), Zoja Topalov (Petrika), Katarina Popov (Zemun), Tijana Popović (Mašinac), Aleksandra Ilić (Zvezda B), Lejla Sinanović (Ajntraht, Njemačka), Milica Draganić (Prave dame), Ana Nikolić (Bromopojokarna, Švedska), Nđa Uvalin (Spartak), Mia Stevanović (Roma, Kanada), Mina Čingelić (Radnički, Kragujevac), Anđela Marković (Spartak), Nevena Jovičić (Zemun), Jelena Tešnjak (Zemun), Teodora Vasić (Zemun), Milica Kuburović (Karslrue, Njemačka), Andrea Nikolić (Bromopojokarna, Švedska), Verica Dimić (Radnički, Niš).


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6