XS
SM
MD
LG

Pandžić: Ugovor produžen na obostrano zadovoljstvo

Rukometaš iz Istočnog Sarajeva, Marko Pandžić, nakon sjajne polusezone u ekipi Bozena il Bolzana produžio je ugovor na još dvije sezone.

Iako sezona u Italiji i dalje traje, u Bolzanu su manje-više ispunili svolje ciljeve i sve preko toga biće bonus. Pandžić je trenutno i drugi strijelac lige sa 154 postinuta gola.

- Dobro sam igrao u dosadašnjem dijelu sezone. Trenutno sam drugi strijelac lige, a do kraja sezone je još pet kola. Imali smo uspone i padove u igri, ali smo manje-više svoje klupske ciljeve ispunili. Probaćemo sada izboriti plejof do kraja sezone, mada će biti realno teško. Malo nam je nedostajalo da uhvatimo ta prva četiri mjesta, ali neke povrede bitnih igrača u timu su kumovale tome, rekao je za naš portal Marko Pandžić.

Uživa u Italiji i kaže da nije imao namjeru da odlazi, te da je ugovor produžen na obostrano zadovoljstvo.

- Produžio sam ugovor na obostrano zadovoljstvo. Stvarno uživam u klubu. Imao sam ponuda iz Italije, i Izraela gdje sam ranije bio, ali ovdje su ljudi sjajni, život u Bolzanu je super, tako da nisam htio da mijenjam sredinu. Ima nas par Balkanaca ovdje, trener je Balkanac držimo se skupa i to je sve super. Liga je jaka, svaka utakmica je prilično neizvjesna i svako svakoga može pobijediti.

Osim u Italiji i Bosni i Hercegovini, Pandžić je još igrao u Kataru, te Izraelu.