XS
SM
MD
LG

Arsenal ispao nakon penala

 
 

Fudbaleri Sportinga iz Lisabona plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope, pošto su u Londonu u revanš utakmici osmine finala posle izvođenja jedanaesteraca pobedili Arsenal 5:3, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo nerešeno 1:1.

To je bilo prvo izvođenje jedanaesteraca u takmičarskoj utakmici na Emirejtsu, otkako je taj stadion otvoren 2006. godine.

Sporting i Arsenal odigrali su prošle sedmice nerešeno 2:2 u Lisabonu.

Arsenal je večeras na svom stadionu poveo u 19. minutu golom Granita Džake, a izjednačio je Pedro Gonsalveš u 62. minutu golom sa gotovo polovine terena.

Posle toga nije bilo golova i odigrani su produžeci u kojima je Arsenal imao najbolje prilike u 96. minutu, kada je Leandro Trosar pogodio stativu i u 118. minutu kada je Gabrijel glavom zahvatio loptu, a gostujući golman odbranio.

Posle toga Sporting je pogodio svih pet penala, a strelci su bili Džeremaja Sen Žust, Rikardo Ešgajo, Gonsalo Inasio, Artur Gomes i Nuno Santoš, koji je postigao pobednosni gol.

Golove za Arsenal postigli su Martin Odegard, Bukajo Saka i Leandro Trosar, a golman Sportinga Antonio Adan odbranio je penal iz četvrte serije Gabrijelu Martineliju.

Sporting je u 118. minutu ostao sa desetoricom, pošto je Manuel Ugarte dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Sakom.

 

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope, u revanš utakmici osmine finala u Nemačkoj pobedili su Frajburg 2:0.

Prvi gol postigao je srpski reprezentativac Dušan Vlahović u 45. minutu iz jedanaesterca. Bivši fudbaler Partizana bio je strelac i u 28. minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Pobedu je obezbedio Federiko Kijez, koji je zamenio Vlahovića, pogotkom u petom minutu nadoknade vremena.

Crno-beli su ukupnim rezultatom 3:0 prošli dalje.

 

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u četvrtfinale, pošto su u Sevilji pobedili Betis 1:0.

Jedini gol postigao je Markus Rašford u 56. minutu, na dodavanje Kazemira.

Junajted je ukupnim rezultatom 5:1 prošao dalje, pošto je u Engleskoj u prvom meču pobedio sa 4:1.

 

Fudbaleri Fejenorda su do četvrtfinala došli pobedom na svom terenu protiv Šahtjora 7:1. Holandska ekipa eliminisala je ukrajinsku ukupnim rezultatom 8:2.

Dvostruki strelci večeras su bili Orkun Kokču, koji je golove postigao u 24. i 38. minutu iz jedanaesterca i Usama Idrisi, golovima u 49. i 60. minutu. Golove su postigli još Santjago Himenes u devetom, Alireza Jahanbakh u 64. i Danilo u 67. minutu.

Jedini gol za ukrajinski tim postigao je Kevin Kelsi u 87. minutu.

 

Fudbaleri Sevilje plasirali su se u četvrtfinale i pored večerašnjeg poraza u Istanbulu od Fenerbačea 0:1, pošto su u prvom meču u Španiji pobedili 2:0.

Jedini gol na večerašnjoj utakmici postigao je Ener Valensija u 41. minutu iz jedanaesterca.

 

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena plasirali su se u četvrtfinale Lige Evropa, pošto su revanšu osmine finala u Budimpešti pobedili Ferencvaroš 2:0.

Nemačka ekipa povela je golom koji je Musa Dijabi postigao u trećem minutu, a zatim je strelac bio i njegov saigrač Žeremi Fimpong, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Pobedu ekipi Ćabija Alonsa obezbedio je Amin Adli pogotkom u 81. minutu, na asistenciju Dijabija.

Bajer je ukupnim rezultatom 4:0 prošao dalje.

 

Fudbaleri Rome plasirali su se u četvrtfinale pošto su u Španiji odigrali nerešeno 0:0 protiv Real Sosijedada. U prvoj utakmici prošle sedmice u Rimu domaći tim pobedio je sa 2:0.

Fudbaler Rome Kris Smoling večeras je u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena postigao gol, koji je posle upotrebe VAR tehnologije poništen zbog igranja rukom.

Fudbaleri Rojal Union Sen Žiloaza prošli su u četvrtfinale pošto su na svom terenu pobedili Union Berlin 3:0. U prvoj utakmici u Nemačkoj bilo je 3:3.

Domaći su večeras poveli golom Tedija Teume u 18. minutu, a zatim je strelac bio Žan Lazar Amani u 63. minutu. On je zatresao mrežu i u 89. minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Konačan rezultat postavo je Loik Lapusin u četvrtom minutu nadoknade vremena.

 

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige Evrope održaće se u petak od 13 časova u Nionu.

OSMINA FINALA LIGE EVROPE:

Betis (Španija) - Mančester junajted (Engleska) 0:1 (Rašford 56), prvi meč 1:4

Fenerbahče (Turska) - Sevilja (Španija) 1:0 (Valensija 41 . penal), prvi meč 0:2

Fejnord (Holandija) - Šahtjor (Ukrajina) 7:1 (Himenez 9, Kokču 24, 38, Idrizi 49, 60, Jahanbakš 64, Danilo 67 - Kelsi 87), prvi meč 1:1

Frajburg (Nemačka) - Juventus (Italija) 0:2 (Vlahović 45. penal, Kijeza 90+5), prvi meč 0:1

Arsenal (Engleska) - Sporting (Portugalija) 1:1 - 3:5 penali (Džaka 19 - Pedro 62), prvi meč 2:2

Ferencvaroš (Mađarska) - Bajer Leverkuzen (Nemačka) 0:2 (Diabi 3, Adli 81), prvi meč 0:2

Real Sosijedad (Španija) - Roma (Italija) 0:0, prvi meč 0:2

Rojal Union (Belgija) - Union Berlin (Nemačka) 3:0 (Teuma 18, Lazar 63, Lapusin 90+4), prvi meč 3:3