XS
SM
MD
LG

Veliki uspjeh i ostvaren cilj: Neven Tuševljak za četiri sata istrčao Jerusalemski maraton

Atletičar iz Istočnog Sarajeva, Neven Tuševljak, uspješno je istrčao danas Jerusalemski maraton, a da pređe 42 kilometra trebalo mu je nešto više od četiri sata.

Izuzetno zahtjevan, fizički i psihički, ali je Tuševljak još jednom prebrodio sve krize i upisao se u završetak maratona, te na kraju sa svojim vremenom završio u gornjoj polovini trke, 325 od 688 maratonaca pristiglih u cilj.

- Kakav dan, kakva trka, energija i pogled na grad. Dan koji ću pamtiti do kraja života, jer sam uspio da ostvarim svoj san i da u Hristovom gradu istrčim ovako težak maraton. Posvetiću ga Milošu i Magdaleni za koje sam se Hristosu molio tokom trke i da im podari zdravlje. Također, posvetiću ga našem gradu. Lijepo su ljudi reagovali kada sam im rekdao, ko sam, odakle sam došao i zbog čega, napisao je Neven Tuševljak na svom Instagram profilu poslije trke.

Govorio je i o samoj trci:

- Nevjerovatno teška staza sa konstantnim izmjenama uspona i padova, veoma toplo vrijeme, temperatura je u posljednjoj trećini trke bila 20. Publika nevjerovatno i podržavaju te kao da si Bekele. Okrepa na stazi je bila odlična, čak su nudili i espreso. Na sedmom kilometru sam upoznao Stejsi iz Engelske, djevojku velikog srca i ostali smo do samog kraja zajedno, gurajući jedno drugo do cilja i na krjau smo zajedno ušli u cilj. Hvala Hriste Bože za ovo i usliši moje molitve za Miloša i Magdalenu.

Neven Tuševljak je trku trčao za Miloša Božovića i Magdalenu Vlaški kojima je pomoć neophodna, te je još jednom odlučio da prodaje svoje kilometre.