XS
SM
MD
LG

Košarac: Uz podršku navijača do velike pobjede

Foto/ Video Milić

Futsaleri paljanske Jahorine će u revanš meču doigravanja za prvaka Druge lige Republike Srpske ugostiti u nedjelju na svom parketu Derventu.

Derventa brani dva gola razlike poslije pobjede od 4:2 u prvom meču, ali su u Jahorini optimisti da mogu nadoknaditi minus iz Dervente, pogotovo jer će sada biti kompletni, izuzev Alekse Cerovine koji je u prvom meču dobio crveni karton.

- Biće ovo teška utakmica, sa puno taktičkog nadmudrivanja. Ekipa Dervente često voli igrati "višak" sa golmanom, na koji smo mi imali dobar odgovor. Fizički su izuzetno jaka i spremna ekipa, ali smo sada i mi kompletni. U Derventi smo imali jako kratak roster, pet standardnih prvotimaca nije išlo i s obzirom na to smo ostvarili i dobar rezultat. Sada smo kompletni i nadamo se prolasku dalje uz podršku naših navijača, rekao nam je najbolji igrač Jahorine, Miloš Košarac, te dodao:

- Pozivam i ovom prilikom navijače da dođu u što većem broju kako bismo nastavili sa ostvarivanjem cilja, a to je ekspresni povratak u Prvu ligu Republike Srpske.

Utakmica Jahorina - Derventa igra se u nedjelju od 20 sati u SPC "Peki".

Pobjednik ovog duela će u finalu doigravanja igrati protiv boljeg iz dvoboja Jang Bojsa i Prijedora, a u prvom meču Zvorničani su slavili sa ubjedljivih 8:2 u Zvorniku. Plasman u Prvu ligu i dalje zavisi od uspjeha Doboja u Premijer ligi BiH, te ukoliko Dobojlije sačuvaju premijerligaški status, onda će finalisti ući u Prvu ligu, a ukoliko Doboj ispadne samo najbolja ekipa Druge lige ulazi u viši rang.