XS
SM
MD
LG

Dvije Lane, dvije medalje: Famosu srebro i bronza na Evropskom kupu

Džudo klub Famos imao je dosta uspjeha prvog dana Evropskog kupa za juniore u Sarajevu, te je osvojio srebro i bronzu u ženskoj konkurenciji, Lana Bjelica se okitila srebrom, a njena imenjakinja Lubura bronzom.

U kategoriji preko 78 kilograma Famos je imao dvije uzdanice, a jedna se okitila srebrom. Lana Bjelica je poražena u finalu od Anastasije Bogdanović iz Srbije, te se morala zadovoljiti srebrom. Bogdanovićeva je prije toga savladala u polufinalu još jednu džudistkinju Famosa, Andreu Simović.

Lana Bjelica je do finala ostvarila pobjede nad Paulom Pastili iz Rumunije, reprezentativnom koleginicom Teodorom Bošković, te u polufinalu protiv Jovane Mrvaljević iz Crne Gore.

Andrea Simović je do polufinala savladala Anu Lasić, reprezentativnu koleginicu, a nakon poraza od Bogdanovićeve u repesažu je od nje bolja bila Paula Pastiu, te tako Simovićeva završava kao bronzana.

U kategoriji do 78 kilograma Lana Lubura stiže do bronzane medalje. Prva prepreka joj je bila Berber Ludema iz Nizozemske, koja je dobija i šalje u repesaž gdje Lana pobjeđuje Sofiju Pajić i Lorenu Perković za bronzu. Lorena Perković je prije toga zaustavila drugu reprezentativku iz Famosa, Sanju Škrbu.

Aleksandar Vuković je u konkurenciji muškaraca do 63 kilograma poražen u prvoj borbi od Rajana Keniga iz Australije,