XS
SM
MD
LG

Odličan nastup džudista Randorija na Evropskom kupu: Po pet pobjeda Mačara i Topalovića

Džudisti Randorija, Darko Topalović i Uroš Mačar, imali su odličan nastup danas u Sarajevu na Evropskom kupu gdje su u paklenoj konkurenciji ostvarili po pet pobjeda, ali je samo Mačar imao priliku da se raduje bronzi.

U kategoriji do 73 kilograma gdje je zaista bila ogromna konkurencija džudisti iz Istočnog Sarajeva su pokazali kakav kvalitet posjeduju i potvrdili da se u Randoriju sjajno radi.

Uroš Mačar je krenuo pobjedom protiv Kintera Van der Vena iz Nizozemske, a onda ga zaustavlja Rumun Joan Džitak, kasniji osvajač zlatne medalje. Šalje ga u repesaž, gdje prvo dobija Andriju Petrovića iz Srbije, zatim i Aruna Kumara iz Indije, a onda i Kanađanina Lašu Cacalašvijila. U borbi za bronzu savladao je još jednog Kanađanina Munkjina Batdorja i tako mu se revanširao za poraz kojeg je nanio klupskom kolegi Topaloviću prije toga.

Darko Topalović je startovao pobjedom protiv Nizozemca Jone Visera, a onda je dobio i Srbina Aleksandra Petrovskog. Bolji od njega je bio u trećem kolu Batdorj i slijedi repesaž gdje Topalović dobija Nikolu Skaleca iz Hrvatske, a onda i još dvojicu reprezentativaca Srbije, Filipa Ivovića i Vuka Ilića, da bi ga u borbi za bronzu zaustavio i četvrti Srbin sa kojim je odmjerio snage, Aleksa Bubalo.