XS
SM
MD
LG

Odbojkašice i odbojkaši igrali za Miloša - prikupljeno 2 400 KM

ŽOK "Net"

Iako u klubu nijedna igračica nije punoljetna, odbojkašice vlaseničkog „Neta“ položile su težak ispit zrelosti.
Na jednom od treninga pala je odluka – akciji za pomoć Milošu Božoviću pridonijeće na najbolji način na koji znaju, organizacijom humanitarnog turnira u mješovitoj odbojci. Za realizaciju nije trebalo dugo – za dva dana napravljen je plan, zakupljena sala, animirani takmičari, angažovane sudije. Rezultat nije izostao – tokom tri dana, koliko je turnir trajao, prikupljeno je 2 400 KM.

„Iako nismo imali iskustva u organizaciji ovakvih turnira, želja da pomognemo jednom mladom čovjeku, sportisti, nas je vodila i srećna sam što  je sve proteklo u najboljem redu, što smo okupili veliki broj učesnika, čak 12 ekipa,  i što smo uspjeli prikupiti i poprilično veliku svotu novca“, priča  šesnaestogodišnja odbojkašica Milica Jakšetić.
 


Iako je na turniru rezultat bio u drugom planu, na terenu se vodila velika borba i publika je uživala u odličnim utakmicama.

„Da smo imali nagradni fond, većina nagrada bi otišla u Han Pijesak, jer su  ekipe iz ovog grada „Ass“ i „Lube Macerata“, zauzele prvo i drugo mjesto. Za najboljeg servera proglašena je  Hanpjesačanka Sara Đerić, a njen sugrađanin Milomir Žugić bio je najbolji poenter. Treće mjesto zauzela je ekipa iz Vlasenice, „Čekić“. Svi oni su dobili diplome, kao uspomenu na učešće u ovoj humanoj misiji“, zaključila je Rajka Todorović, trener OK „Net“, i sama Hanpjesačanka.

 

Jelena Vlačić, predsjednica vlaseničkog odbojkaškog kluba, ponosna je što se i „Net“ uključio u akciju prikupljanja novčanih sredstava za nastavak liječenja golmana „Slavije“.

„Ono što treba posebno istaći je da je turnir dobio regionalni značaj, pa smo imali učesnike iz  Vlasenice, Han Pijeska, Šekovića, Milića.  Naše odbojkašice, iako su mlade, već imaju položene i sudijske ispite, tako da su na turniru sudile: Marija Kovačević, Sofija Nikolić, Milica Jakšetić i Rajka Todorović. Tokom tri dana, koliko je turnir trajao, odigrano je 39 utakmica, a tribine sportske sale Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ bile su pune. Djevojke su odradile ogroman posao, ne samo na organizaciji, nego i na promociji turnira, i zaista sam ponosna na sve njih“, kaže predsjednica OK „Net“.

 

Ženski odbojkaški klub „Net“ Vlasenica formiran je 2014. godine, a trenutno  ima tridesetak igračica.