XS
SM
MD
LG

Banjaluka izabrala najbolje

Karatista “Energije Grawe” Pavle Dujaković i džudistkinja “Zvijezde” Sofija Pajić proglašeni su za najbolje sportiste Banjaluke za 2022. godinu na tradicionalnoj manifestaciji Izbora najboljih sportista i sportskih organizacija održanoj u Sportskoj dvorani "Borik".

Najuspješnije seniorske sportske organizacije su Ženski rukometni klub Borac i Rukometni klub Borac mtel.

Najtalentovanija sportistkinja je Milana Railić iz Ženskog rukometnog kluba Borac dok je epitet najtalentovanijeg sportiste ponio Luka Pejić iz Karate kluba “Energija Grawe”.

Za najuspješnijeg sportistu u sportu za invalidna lica proglašena je Biljana Nedić košarkašica Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”.

Za najuspješniji sportski događaj izabrana je utakmica 3. Kola EHF EURO KUP-a u organizaciji Ženskog rukometnog kluba Borac.

Specijalnu nagradu za dorinos u razvoju i afirmaciji sporta grada Banja Luka dobio je Goran Grahovac, plivački trener. Specijalnu nagradu za dorinos u razvoju i afirmaciji sportske rekreacije i sporta  grada Banja Luka osvojio je Nenad Talić, direktor Sportskog centra Borik. Povodom 75. Godina kluba, Specijalnu nagradu za doprinos i afirmaciju sporta  grada Banja Luka za 2022. godinu dobio je  Kajak kanu klub “Vrbas”. Specijalnu nagradu za doprinos u razvoju i afirmaciju sporta lica sa invaliditetom grada Banja Luka pripala je Draganu Đuranu iz Odbojkaškog kluba invalida “Banja Luka”.