XS
SM
MD
LG

Javor zaljuljao "krov"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Voždovac je danas protiv Ivanjičana imao meč loptu da dva kola pre kraja overi nastavak takmičenja u play-offu, ali je tu šansu propustio. Javor je krenuo odvažno, Kembel je već u 5. minutu pogodio okvir gola iz neposredne blizine. Uzvratio je dva minuta kasnije istom merom Damjanović pogodivši stativu Ivanjičana posle šuta glavom sa peterca. Utakmica je puna ritma, igrao se 12. minut kada se sjajnom paradom istakao golman domaćih Katić, odbranivši udarac Ratkovića sa 17-18 metara.

Posle malog zatišja Mijailović je u 29. minutu dobro zagrejao dlanove golmanu Javora udarcem sa 18 metara, ovaj je izboksovao loptu, half domaćih se još jednom dokopao i opalio po njoj, ovaj put je završila u naručju Manojlovića. Na drugom delu terena dva minuta kasnije Dakur se našao 6-7 metara iskosa udaljen od Katića, šutirao je pravo u njega i ova šansa je otišla u nepovrat. Napadi i dobre akcije pred golom se smenjuju naizmenično, imao je Nešković u 39. minutu priliku da ˝zmajeve˝ dovede u vođstvo, ali je bio neprecizan. Poslednja prilika u prvom poluvremenu delo je Burmaza u zadnjem minutu, ali je njegov udarac iz rašlji panterskom paradom izvadio Manojlović. Veoma sadržajnom poluvremenu su jedino nedostajali golovi.
Na početku drugog dela Javor ima više loptu u svom posedu, a Bosić u 50. minutu trese spoljni deo mreže posle šuta sa 12-13 metara. Potom Burmaz sa 16 metara umalo nije iznenadio golmana Javora u 57. minutu, ovaj je vrhovima prstiju loptu izbacio u korner. Gol, najzad gol, postigao ga je Bosić na asistenciju Kembela u 59. minutu, Javor vodi.

Preuzeli su potom domaći inicijativu, trener Puača je ubacio sveže igrače na teren, čak četvoricu. Najbliži golu domaći su bili u 86. minutu, šut Teodorovića sa 14 metara je završio manje od 10 centimetara kraj desne stative. Sledeći minut u kontranapadu Ratković izlazi polu levo pred Katića i on biva neprecizan, a mogao je da zatvori meč. Do kraja utakmice nije bilo rezultatske promene, ostalo je na semaforu 0:1, otvorenu igru sa obe strane na kraju je dobio srećniji i spretniji tim iz Ivanjice. U sredu se igra vanredno kolo, Voždovac je gost Partizana, a Javor dočekuje Čukarički.

VOŽDOVAC - JAVOR MATIS 0:1 (0:0)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Šegrt Jovan. POM.SUDIJE: Šutulović Milan i Vojnić Stefan. STRELAC: Bosić 59.min (Javor). ŽUTI KARTON: Matić (Voždovac).
VOŽDOVAC: Katić, Damjanović, Matić, Mijailović, Medić (Ajdinović), Đorđević, Pantović (Stoisavljević) (Kadrić), Lazarević, Ivezić, Burmaz (Teodorović), Nešković (Jočić).
JAVOR MATIS: Manojlović, Ilić, Obradović, Ratković, Gojković (Tanko), Bosić (Tojčić), Kopitović, Miletić, Dakur, Kembel (Eliomar), Adamović.