XS
SM
MD
LG

Partizanov brejk u Novom Sadu
 

FOTO: OSSRB

 
Odbojkaši Partizana pobedili su u Novom Sadu aktuelnog šampiona, ekipu Vojvodine, sa 3:1 (25:23, 27:25, 27:29, 25:15) u prvom meču finala Super lige Srbije.

Partizan je u prvom setu jurio rezultat, pošto je Vojvodina u jednom trenutku imala prednost od četiri poena. Crno-beli su se vratili serijom 5-1 i uspeli da izjednače, pa i uvedu set u neizvensu završnicu u kojoj su bili bolji.

U drugom setu viđena je još veća borba. Domaća ekipa je preuzela vođstvo od Partizana sredinom seta pri rezultatu 16:16 ali nije uspela da izdrži do kraja. Odbojkaši iz Beograda su serijom 5-1 uspeli da preuzmu vođstvo i da osvoje drugi set.

Gosti su tokom trećeg seta diktirali tempo i kontrolisali rezultatsku razliku. Nakon maksimalnog vođstva od šest poena (23:17), domaća ekipa je napravila seriju 7-1 i vratila se u meč osvajanjem trećeg seta.

U četvrtom setu odbojkaši Partizana su preuzeli inicijativu i posle uvodnog vođstva Vojvodine uspeli da serijom 9-3 preokrenu rezultat u svoju korist i na kraju osvoje set rezultatom 25-15.

Partizan su do pobede predvodili Milija Mrdak sa 24, Daniel Gruvaus sa 18 i Luka Tadić sa 16 poena.

Kod Vojvodine bolji od ostalih bili su Radoslav Parapunov sa 24, David Mehić sa 16 Petar Krsmanović sa 12 poena.

Sledeći meč je na programu 22. aprila i igraće se u Beogradu u 18 časova. 

Finalna serija se igra na tri dobijena meča.