XS
SM
MD
LG

Janjić: Ništa nije gotovo

 
Trener odbojkaša Partizana Bojan Janić izjavio je nakon utakmice sa Vojvodinom da je njegova ekipa smirenošću uspela da pobedi protivnika.

Odbojkaši Partizana pobedili su u Novom Sadu ekipu Vojvodine 3:1 (25:23, 27:25, 27:29, 25:15) u prvom meču finala Super lige Srbije.

Prvi set smo iščupali, drugi set smo još više iščupali... Mislim da su oni imali set loptu kad je Batak napravio as. U trećem smo vodili 23:17, Voša nije odustajala i svaka im čast na tome. Moram da im čestitam na tome. Mi smo im pomogli nekim našim greškama - rekao je Janić na konferenciji za novinare.

Dodaje da je naviše ponosan na način na koji je njegov tim osvojio poslednji set.

Ono na šta sam najviše ponosan večeras je to da smo ovako dobili četvrti set. Iz iskustva vam pričam da retko koja ekipa može da se vrati posle 2:0 i 23:17, gde si praktično otišao da se tuširaš - oni su nas prelomili, a onda smo u četvrtom setu pokazali karakter po hiljaditi put. Skidam kapu mojim momcima, stvarno mislim da to nije bilo lako - izjavio je Janić.

Istakao je da je ovo tek prva utakmica i da posao još nije završen.

Ima još mnogo da se igra, Vojvodina je odlična ekipa, mogu na sledećem meču da budu potpuno drugačiji igrači, da igraju neporedivo bolje nego danas. Mi ćemo se truditi da igramo našu igru, da budemo smireni i da idemo dalje do pobede - zaključio je trener odbojkaša Partizana.

Trener Vojvodine Slobodan Boškan kaže da je svestan šta je njegova ekipa ispustila.

Odlučujuće je bilo što nismo naše šanse iskoristili u prva dva seta. I onda kad ne iskoristiš te šanse, onda protivniku to digne samopouzdanje i ostanete zatečeni. Glavni problem nam je to što smo na teške lopte bili mnogo nemirni u bloku. Oni nisu morali ni jako da udaraju, nego samo da pucaju po bloku i to im je davalo rezultat - zaključio je Boškan.